WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

> UWAGA!

Wszystkie tematy są moderowane. Przed ukazaniem się muszą być zaakceptowane przez Redakcję. Prosimy nie wysyłać wielokrotnie tego samego wpisu.

Reply to this topicStart new topic
> Własny Styl, Modyfikacja skórek
dan
post 04.5.2008 - 13:14
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 4 068

Witam, od dłuższego czasu nosze sie z pomysłem przeniesienia mojej strony na system wordpress, ale mam pewien problem. Nie mam pojęcia jak sie przerabia skórkę tak, aby była ona identyczna z wygładem mojej teraźniejszej strony, nie mam nawet pojęcia jak sie tnie laya na wordpressa i gdzie sie to wszystko zmienia i edytuje. Proszę o pomoc, szukalem na ten temat w Google, ale nic nie znalazłem, żadnego tutoriala, nic.
Go to the top of the page

+Quote Post
Riff
post 04.5.2008 - 17:00
Post #2

aktywność:

Grupa: +Bloger

Nr: 3 158

Wszystkie skrótki znajdują się w folderze wp-content/themes - każdy folder to jedna skórka. Jeśli masz już skórkę, to pozostaje Ci tylko powpinać do niej odpowiednie tagi wordpressa i podzielić na pliki wymagane przez system. Więcej o tym możesz poczytać w Codexie.

--------------------

+Quote Post
dan
post 04.5.2008 - 20:54
Post #3

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 4 068

Nadal nic nie wiem, nic mi nie pomógł twój post szczerze mówiąc. Moja strona jest postawiona na htmlu, wiec nie rozumiem o jakiej skórce mówisz. Przeczytac w codexie?? tylko, ze ja z tego kodu nic nie kumam.

Ten post edytował dan 04.5.2008 - 20:55

+Quote Post
Riff
post 05.5.2008 - 09:55
Post #4

aktywność:

Grupa: +Bloger

Nr: 3 158

Powiem tak - bez znajomości html, css i przynajmniej podstaw php, a tymbardziej bez znajomości funkcji Wordpressa niewiele sam zdziałasz. Masz więc dwie możliwości - nauczyć się wszystkiego samemu, lub zlecić wykonanie tej roboty komuś innemu - np. mnie biggrin.gif.

Polecam lekturę kursu html i css oraz serię artykułów w Codexie w celu samodzielnej nauki.

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 24 07 08 - 04:37
Polski Blogger | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów