( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
01.3.2010 - 23:36
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 85 Nr: 4 994 |
Witam.
Czy mogę sobie przygotować swoją instalkę WP - tzn. z już ustawionymi widżetami. ustawieniami w zakresie np. struktury linków itp ? Na chwilę obecną bowiem te kilka blogów, które stawiałem, musiałem potem ręcznie obrabiać... Widziałbym to tak, że mam juz zainstalowanego, "czystego" WP, skonfigurowanego "po mojej myśli", z wybraną skórką... I teraz - czy mogę jakoś te ustawienia "przenieść" do standardowej instalki np. 2.9.2? Wiem, że mogę wgrać skórki i pluginy - jednak zależy mi na "zapamiętaniu" ustawień ... - abym po instalacji nie widział "Witaj Świecie", miał już wybraną skórkę z odpowiednimi widżetami, powłączone pluginy... Da się ? -------------------- Zadbane, starannie moderowane katalogi stron - dodaj swój wpis - na razie bezpłatnie!
- Budujesz, remontujesz, urządzasz dom? Zobacz katalog budowlany Jak zbudować dom? - ... Doradca finansowy pomoże wybrać właściwy produkt - bezpłatnie (bez żadnych ***) |
|
|
|
02.3.2010 - 00:06
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 252 Nr: 5 919 |
Eksport i import bazy danych? Jedyne co zmieniasz to adres strony w bazie ...
|
|
|
|
02.3.2010 - 00:20
|
|
|
Eksport i import bazy danych? Jedyne co zmieniasz to adres strony w bazie ... Czyli.... jak zainstalowałem i skonfigurowałem sobie WP, to drugiego instaluję normalnie, następnie robię eksport/import i ... to wszystko? (oczywiście, jak piszesz, zmiany adresów)? -------------------- Zadbane, starannie moderowane katalogi stron - dodaj swój wpis - na razie bezpłatnie!
- Budujesz, remontujesz, urządzasz dom? Zobacz katalog budowlany Jak zbudować dom? - ... Doradca finansowy pomoże wybrać właściwy produkt - bezpłatnie (bez żadnych ***) |
|
|
|
02.3.2010 - 02:03
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 252 Nr: 5 919 |
Nie. Instalujesz sobie jednego WP, konfigurujesz go jak chcesz, widgety, wtyczki, szablony itp - następnie jeśli wtyczki i szablony też się mają liczyć, to musisz zrobić kopię plików z ftp, włącznie z wp-content, i wgrywać tą kopię jako pliki WP, zwykła goła instalka będzie pozbawiona wtyczek i szablonów. Poza tym najważniejsza jest kopia bazy, logujesz się np. przez phpmyadmina, robisz export wszystkich tabeli, do innej bazy ( tego nowego WP ), importujesz to wszystko, zmieniasz adresy w tabeli _options, a we wgranych plikach, edytujesz wp-configa.php dla nowej bazy. Po czym odpalasz stroną i powinno hulać ...
|
|
|
|
02.3.2010 - 09:08
|
|
|
Nie. Instalujesz sobie jednego WP ... Dzięki, sprawdzę to, może jeszcze dzisiaj -------------------- Zadbane, starannie moderowane katalogi stron - dodaj swój wpis - na razie bezpłatnie!
|
|
|
![]() ![]() |
| : 9 02 12 - 04:39 |