WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

> Uwaga!

Jeśli opisujesz problem z wtyczką - podaj link do downloadu - nie każdy ma tą wtyczkę.

Reply to this topicStart new topic
> Widgety - nie mogę ich włączyć
Marduk
post 01.7.2007 - 16:37
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 2 707

Nie wiem czy dobrze dział wybrałem, ale napiszę....

Jestem w trakcie migracji ze starego bloga na nowego (wykupiłem sobie serwer itp), i mam taki problem...

Od kilku dni zauważyłem dziwne działanie widgetów - gdy chciałem kliknąć na np. "archives" to w ogóle nie otwierało mi się to okienko, gdzie wpisuje się nazwę dla widgetów, która będzie wyświetlana na blogu.

Dziś chciałem to zmienić, zirytowało mnie to, że jak chce dodać jakiś kanał RSS to mi nie wyskakuje nic.... , otworzyłem Plugins, żeby wyłączyć wtyczkę widgetową i zainstalować ją ponownie. Okazało się, że jest wyłączona. Jak ją próbowałem włączyć to pojawiał się taki error;
KOD
Plugin could not be activated because it triggered a fatal error.

Pomyślałem, że wyczyszczenie bazy pomoże, przeczyściłem wp-options z wpisów odnoszących się do widgetów. wywaliłem z /wp-content/plugins widgety i wysłałem ponownie pobrane ze strony wp-plugins. Jak chciałem aktywować to pojawił mi się ten sam error.

KOD
Plugin could not be activated because it triggered a fatal error.

Czy ktoś wie jak to naprawić?

Przykro mi, że piszę dwa posty pod rząd, ale naprawiłem to.

Trzeba przeinstalować wordpress'a 2.2 i wyrzucić z /wp-content/plugins katalog z widgetami, bo w 2.2 są zawarte od razu - a ja głupek tego nie zauważyłem jezyk3.gif.

Usuńcie ten temat, żeby nie robić śmietnika...

połączone
Go to the top of the page

+Quote Post
Fanatyk
post 01.7.2007 - 20:35
Post #2

Administrator

Grupa: Administrator

Nr: 1

Podejrzewam że przeinstalowywanie nie jest konieczne.

--------------------

+Quote Post
west28
post 01.7.2007 - 21:15
Post #3

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 309

zmień uprawnienia pliku functions.php i siderbar.php na wyższe - powinno wystarczyć 766

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 8 01 09 - 02:06
WebFan | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów