Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
08.11.2007 - 17:24
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 1 Nr: 3 247 |
Witam
Na wstępie zaznaczę, że Jestem świeży w temacie i jest to mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałość Zafundowałem sobie bloga WP i naszła mnie chęć na dodanie wkomponowanego forum - mecze sie z tym któryś dzień z rzędu. A mianowicie nie rozumiem dlaczego po zainstalowaniu obu tych wtyczek oraz włączeniu nie mogę wyświetlić ich w żaden sposób. Prawdopodobnie problem leży w niewiedzy, więc prosze o przybliżenie mi o co biega. Tworze jak wszędzie piszą nowa stronę i w zakładce kod dodaje np "<!–WPFORUM–>" i forum się nie wyświetla. Pomożecie ? Pozdrawiam Polan |
|
|
|
08.11.2007 - 20:12
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 287 Nr: 60 |
Lepiej zainstaluj sobie bbPress. Nie dość, że wygląda lepiej to jest od autorów WP i moim zdaniem bardziej kompatybilny z WP.
-------------------- |
|
|
|
24.2.2008 - 17:12
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 22 Nr: 3 118 |
|
|
|
|
25.2.2008 - 07:39
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 870 Nr: 309 |
jak na razie wp-forum ma problem związany z bezpieczeństwem więc należy poczekać na update
Co do bb możesz korzystać z funkcji word press po zainkludowaniu w headerze. Także nie ma najmniejszego problemu z integracją. -------------------- |
|
|
|
18.5.2008 - 18:42
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 4 118 |
jak na razie wp-forum ma problem związany z bezpieczeństwem więc należy poczekać na update Co do bb możesz korzystać z funkcji word press po zainkludowaniu w headerze. Także nie ma najmniejszego problemu z integracją. no nie wiem, mi po zainstalowaniu bbpress posypał się cały wordpress strony głównej począwszy od zmiany hasła admina po poprzestawianie tabel. bbpress chodził ale i tak był po angielsku poza tym trzeba go instalować osobno a wp-forum można włączyć jako plugin i ma ładniejsze skiny. Jaki to jest problem z bezpieczeństwem? wyczytałem gdzieś na amerykańskich stronach że autor wp-forum zapadł sie pod ziemie i niema z nim kontaktu i trzeba manualnie poprawiać wtyczke jak coś. Mam ten sam problem z włączeniem wp-forum wpisuję frazę <!-wpforum-> ale po otwarciu strony jest ona pusta....stworzyłem cozywiście działy forum ale nic sie nie pojawia. Próbowałem uruchomić forum z pliku wp-forum.php to wyskakuje komunikat KOD Fatal error: Call to a member function get_var() on a non-object in /wp-content/plugins/wp-forum/forum-functions.php on line 564 a linia 564 to u mnie KOD return $wpdb->get_var("SELECT ID FROM $tableposts WHERE post_content LIKE '%<!--WPFORUM-->%'"); na kodzie sie nie znam za dobrze ale według mnie poprostu wynikało by z tego że kod <!--WPFORUM--> niezadział czy nie uruchomił sie czy coś.... na pewno nic wiecej nie trzeba zrobić? tylko włączyć wtyczke, w nowej stronie w zakładce kod wpisać <!--WPFORUM--> potem włączyć strone i powinno działać? ponawiam prośbę o pomoc -------------------- |
|
|
|
18.5.2008 - 18:46
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 4 118 |
Ok rozgryzłem to - pisze zeby inni co mają ten sam problem wiedzieli o co chodzi.
Chodzi o to ze implementacja kodu musi być identyczna jak w tej linii 563 czyli jeśli tam ma być <!--WPFORUM--> to musicie na nowej stronie dać <!--WPFORUM--> a nie np. z "---" (3 myślnikami albo jednym). Do tego zwróćcie uwage czy myślniki są takie same, ja np jeden miałem dłuższy a jeden krótszy nie wiem jakim cudem. Najlepiej przekopiować z tej linii w pliku wp-functions.php i napewno zadziała. pozdrawiam -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20 08 08 - 14:45 |