( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
01.10.2009 - 22:09
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 85 Nr: 4 994 |
Czy dobrze rozumiem - WP MU stawia się subdomenach?
Tzn. jak mam domenę np. wpmu.pl to po zainstalowaniu mogę tworzyć np. a.wpmu.pl, b.wpmu.pl? Pytam, bo mam 5 domen: A, B, C,D i E Chcę postawić WP MU na A, zaś następnie wykorzystać jego ustawienia dla B,C,D i E (widżety, theme, Adsense itp). Oczywiście wszystki ebęda na tym samym serwerze. -------------------- Zadbane, starannie moderowane katalogi stron - dodaj swój wpis - na razie bezpłatnie!
- Budujesz, remontujesz, urządzasz dom? Zobacz katalog budowlany Jak zbudować dom? - ... Doradca finansowy pomoże wybrać właściwy produkt - bezpłatnie (bez żadnych ***) |
|
|
|
01.10.2009 - 22:50
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redaktor Naczelny Postów: 1 177 Nr: 425 |
-------------------- |
|
|
|
01.10.2009 - 22:54
|
|
|
Dzięki za linka. Poniewaz jest on po angielsku, możesz mi tylko napisać: da się/nie da się?
-------------------- Zadbane, starannie moderowane katalogi stron - dodaj swój wpis - na razie bezpłatnie!
- Budujesz, remontujesz, urządzasz dom? Zobacz katalog budowlany Jak zbudować dom? - ... Doradca finansowy pomoże wybrać właściwy produkt - bezpłatnie (bez żadnych ***) |
|
|
|
02.10.2009 - 00:52
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redaktor Naczelny Postów: 1 177 Nr: 425 |
Niezmiennie, od momentu powstania wtyczki:
http://wpmudev.org/project/Multi-Site-Manager - i przy umiejętnym skonfigurowaniu hostingu i DNS'u - TAK -------------------- |
|
|
|
02.10.2009 - 07:44
|
|
|
Dziękuję. Podasz mi jaką fajną stronę, gdzie jest to dobrze opisane? Stawiać WP potrafię - zależy mi na tym , co napisałeś na samym końcu: "umiejętnym skonfigurowaniu"...
-------------------- Zadbane, starannie moderowane katalogi stron - dodaj swój wpis - na razie bezpłatnie!
|
|
|
02.10.2009 - 11:08
|
|
Przejrzyj dokumentację na mu.wordpress.org - jest tam wszystko.
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 9 02 12 - 05:43 |