Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
Jeśli opisujesz problem z wtyczką - podaj link do downloadu - nie każdy ma tą wtyczkę.
![]() ![]() |
30.1.2007 - 23:01
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 2 199 |
Witam Was wszystkich gorąco!
Mam pewien problem, otóż rozpoczynam przygodę z WordPress Email Notification Plugin, przetłumaczyłem więc szablony email na język polski. Niestety, wiadomości odebarane zamiast poprawnych znaczków posiadają krzaczki. Jak sobie z tym poradzić? Szablony email i bloga zapisane w UTF-8. |
|
|
|
31.1.2007 - 19:24
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: +Bloger Postów: 14 Nr: 1 992 |
Jesteś pewien, że przekonwertowałeś prawidłowo znaki na UTF-8?
Ja konwertowałem różnymi sposobami, ale dopiero edytor plików z Wp pozwolił prawidłowo przekonwertować znaki na UTF-8. Edytory różnej maści niby konwertują, ale nie do końca tak, jakbyś chciał. Polecam również konwerter textów online. Pozdrawiam Dominiq |
|
|
|
31.1.2007 - 23:14
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 2 199 |
Tak, tego mogę być pewien, uzywałem do tego narzędzia, którego zawsze uzywam przy utf-8 i nigdy, ale to nigdy nie miałem takiego problemu.
Powód edycji: Nie cytujemy całego poprzedniego posta!
|
|
|
|
01.3.2007 - 12:32
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 69 Nr: 525 |
Witam Was wszystkich gorąco! Mam pewien problem, otóż rozpoczynam przygodę z WordPress Email Notification Plugin, przetłumaczyłem więc szablony email na język polski. Niestety, wiadomości odebarane zamiast poprawnych znaczków posiadają krzaczki. Jak sobie z tym poradzić? Szablony email i bloga zapisane w UTF-8. Piotrek, a możesz podać link do twojego tłumaczenia albo podesłać do obejrzenia. bez tego będzie trudno. pozdrawiam -------------------- --
Rafał www.Rafik.art.pl czasami wrzucam coś ciekawego dla mnie Cukrzyca i pompa insulinowa - blog dla cukrzyków |
|
|
|
21.3.2007 - 09:32
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 30 Nr: 2 295 |
To stary i odwieczny problem WordPressu. Ustaw w opcji wyświetlania w panelu kodowanie ISO. Tak być nie powinno, ale nie znam innego sposobu aby blog wyświetlał polskie znaki. Zabawa z UFT-8 to walka z wiatrakami. Ja tez wszystko konwertowałem i ciągle się sypało.
|
|
|
|
24.3.2007 - 11:58
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 109 Nr: 2 060 |
poradziłem sobie dzięki MS FrontPage. Dziw bierze, ale się przydało
-------------------- |
|