Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
27.6.2008 - 18:43
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 7 Nr: 4 283 |
W WP 2.5.1 ustawiam w odnośnikach własny sposób wyświetlania linków tylko że po kliknięciu na jakiś wpis wyskakuje błąd 404. Na tym forum wyczytałem, że trzeba dodać kod w pliku .htaccess i to co trzeba wkleić będzie pisało pod stronką z ustawieniami linków, no ale właśnie nie pisze... więc gdzie znajdę ten kod, który muszę wkleić w .htaccess?
|
|
|
|
28.6.2008 - 05:48
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
Jeśli plik htaccess nie jest zapisywalny musisz po aktualizacji odnośników kod, który pojawił Ci się na dole strony przekleić ręcznie do tego pliku.
-------------------- |
|
|
|
28.6.2008 - 10:02
|
|
|
No właśnie o to chodzi, że nie pokazuje mi się nigdzie ten kod...przecież pisałem w pierwszym poście.
|
|
|
|
28.6.2008 - 10:15
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 422 Nr: 3 158 |
Nie dam głowy, czy dla różnych permalinków są inne ustawienia, ale tak to wygląda:
KOD # BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] </IfModule> # END WordPress -------------------- Jestem studentem, jeśli pomogłem, Ty pomóż mi:
![]() |
|
|
|
28.6.2008 - 10:24
|
|
|
To jeszcze nie to, dalej nie działa.
|
|
|
|
28.6.2008 - 14:28
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 422 Nr: 3 158 |
Jak to nie to, to serwer nie obsługuje mod-rewrite. Zmień serwer, albo zostań przy normalnych odnośnikach.
-------------------- Jestem studentem, jeśli pomogłem, Ty pomóż mi:
![]() |
|
|
|
28.6.2008 - 16:28
|
|
|
Blog stoi na serwerze cal.pl pakiet ACE, w którym dostępna jest usługa mod_rewrite. W ogóle nie rozumiem Twojej wypowiedzi żeby zostać przy normalnych odnośnikach...To jest Polski Support Wordpressa, więc powinno się pomagać, a nie mówić, żeby zostać przy standardowych ustawieniach.
|
|
|
|
28.6.2008 - 16:44
|
|
Czekaj - cal.pl? Ok, mod_rewrite nie działa nawet, jeśli .htaccess jest wypełniony kodem? Ok, no to pisz do supportu cal.pl i pytaj, dlaczego ich serwer nie raczy obsłużyć mod-rewrite.
Tymczasem ja nie będę rozumiał Twojej wypowiedzi, bo co ma Polski Support Wordpressa do problemów z serwerem? -------------------- Jestem studentem, jeśli pomogłem, Ty pomóż mi:
![]() |
|
|
|
29.6.2008 - 09:52
|
|
|
Tak jak mówiłeś napisałem do cal.pl, oto ich odpowiedź:
CYTAT Serwery obsługują mod_rewrite standardowo. Jeżeli Panu nie wyświetlił się kod do wklejenia jest to problem aplikacji, a nie serwera. Jeszcze macie jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem? |
|
|
|
29.6.2008 - 17:20
|
|
Zmień serwer? Albo najpierw przeinstaluj Wordpressa, jak nie zadziała, to wtedy zmień serwer.
PS: Wg. adminów serwery zawsze działają perfekcyjnie, nawet wtedy gdy z szafy się dymi... Ten post edytował Riff 29.6.2008 - 17:21 -------------------- Jestem studentem, jeśli pomogłem, Ty pomóż mi:
![]() |
|
|
|
06.7.2008 - 19:57
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 10 Nr: 3 402 |
Sprawdz czy w ustawieniach bloga masz poprawnie wpisane dane (ustawienia-> odnośniki), np: /%category%/%postname%/ ja też mam serwer na cal.pl i u mnie wszystko płynnie działa
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8 01 09 - 01:51 |