( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
25.8.2010 - 23:09
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 4 Nr: 8 746 |
Generalnie poszukiwałem odpowiedzi na moje pytanie na tym forum, lecz nigdzie nic nei znalazłem, a jeśli jużcoś podobnego było to i tak albo nie rozumiałem, albo chodziło o podzielenie wpisu na części.
Pod WP zrobiłem stronę. Generalnie ma to wyglądać w ten sposób, że Mam stronę główną i po prawej stronie podstrony np. rasy psów------> a w niej pies taki siaki i w ogóle. Następna podstrona rasy kotów-------> kot taki taki itp Rasy czegoś tam------> rasa taka i taka i taka Zrobiłem coś takiego tworząc strony i dodając je do własnego menu i podpinając pod widget. Wszystko spoko, ale te podstrony wyskakują mi na górze szablonu i wygląda to tragicznie. Generalnie nie chce tych podstron ani w nagłówku ani w treści (notce) One maj być jako oddzielne podstrony i można by było na nie wejść tylko poprzez to menu po prawej. Widziałem, że jakieś treści można wklejaćdo kodu danej części strony ale jakie i w który miejscu już nie wiem. To ma być strona, która nie wygląda jak blog. Myślę, że opisałem to w sposób w miarę przejrzysty i nie powtórzyłem tematu. Pozdrawiam Marek |
|
|
|
26.8.2010 - 07:03
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 887 Nr: 3 286 |
|
|
|
|
26.8.2010 - 14:21
|
|
|
http://www.bestbodydetoxify.com/
Treść byle jaka, więc nawet nie musicie przeglądać. Chodzi mi o to, żeby strony nie były wyświetlane w nagłówku, tylko były z boku tak jak są. Może jakaś wtyczka to potrafi? |
|
|
|
26.8.2010 - 17:19
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 252 Nr: 5 919 |
Zainteresuj się plikiem header.php, tam najprawdopodobniej szukaj funkcji wp_list_pages(); ... i zrób z nią co chcesz.
http://codex.wordpress.org/Function_Reference/wp_list_pages |
|
|
|
27.8.2010 - 10:34
|
|
|
Co to znaczy zrób z nią co chcesz? Usunąć? Podmienić na inną?
|
|
|
|
27.8.2010 - 11:06
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 252 Nr: 5 919 |
Jak chcesz to usuń i ręcznie zakoduj linki w menu, jak chcesz to podmień na inną ( jak masz WP 3.0+ ), albo po prostu skorzystaj z linka jaki dostałeś wyżej, i dostosuj tą funkcję do swoich potrzeb. Kolejny link, dla WP 3.0+ :
http://codex.wordpress.org/Function_Reference/wp_nav_menu |
|
|
|
30.8.2010 - 20:13
|
|
|
Wiesz, znam angielski, ale za bardzo nie rozumiem tego co jest napisane na tej stronie, więc może podasz mi gotową odpowiedz ?
|
|
|
|
31.8.2010 - 08:27
|
|
Zapomnij. Skąd ja mam wiedzieć co Ty chcesz zrobić z Twoim menu? Skąd ja mam wiedzieć jak jest generowane Twoje menu? Dostałeś wskazówki, z których nie chcesz albo nie umiesz korzystać, i teraz oczekujesz pomocy wróżki ... pytaj o to czego nie rozumiesz, albo zapraszam do działu rynek, tam ktoś za odpowiednią opłatą poda Ci gotową odpowiedź.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| : 9 02 12 - 12:11 |