WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

Reply to this topicStart new topic
> Tinymce - problem z tłumaczeniem
MicNeo
post 10.9.2008 - 21:36
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 4 638

Witam!

Tinymce działa jak należy gdyby nie to:

Ktoś wie jak to naprawić? Wordpress 2.6.2, TM: 3.1
Go to the top of the page

+Quote Post
marcinpl87
post 11.9.2008 - 08:37
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 2 655

wygląda na to że że nie może zamienić zmiennych na konkretne frazy z pliku językowego.
jakiej wersji językowej używasz?
a próbowałeś zmienić język z angielskiego na polski (z polskiego na angielski) ? po zmianie jest tak samo?

--------------------
masz problem z "Warning: Cannot modify header information - headers already sent by" ?? W 99.9% przypadków chodzi o BOM. Więcej --> http://www.wordpress.org.pl/bl%B1d-pod-cza...acji-t4763.html albo http://www.wordpress.org.pl/search/

+Quote Post
MicNeo
post 11.9.2008 - 10:18
Post #3

aktywność:
*

No właśnie nie pamiętam czy przed zmianą języka to śmigało jak nalezy. Wgrałem polski jezyk (ściągnałem paczke ze strony tinymce). Jednak nawet po wgraniu języka w panelu administracyjnym nie wykrywało polskiego języka.

+Quote Post
MicNeo
post 11.9.2008 - 23:43
Post #4

aktywność:
*

Mam. Rozwiązałem. Język Wordpressa miałem oczywiście PL. I Tiny szukal polskiego języka, ale nie mógl go znaleźć gdyż do złego folderu wrzuciłem pliki z tłumaczeniem. Pliki lokalizacyjne trzeba wrzucić do folerów: wp-content/plugins/tinymce-advanced/mce/

Teraz wszystko śmiga smile.gif

EDIT:

CYTAT
Witaj!

Piszesz, że udało Ci się spolonizować TinyMCE w worpressie.
Mam wersje WP 2.5.2 i TinyMCE Advanced 3.1.
Czy pliki językowe wrzuciłeś na wierzch do katalogu: wp-content/plugins/tinymce-advanced/mce ?
luzem? Wrzuciłam i nie działa. Nadal mam tiny jak u Ciebie na screenie w poście.

Dla tiny znalazłam katalog lang ale w: /wp-includes/js/tinymce/langs
wrzucialam plik .mo ale też nic...

Czy możesz podzielić się bardziej szczegółowo swoim odkryciem?

Pozdrawiam
Bogna

Hej!

To tak: z folderu /langs wrzuciłem pliki do folderu tinymce-advanced/langs. Z folderu /plugins wrzuciłem pliki do odpowiednich katalogów w tinymce-advanced/plugins (tam są katalogi np. advhr). I tak samo zrobiłem z katalogiem /themes. Wrzuciłem z tamtad pliki odpowiednio z themes/advanced/langs do tinymce-advanced/themes/advanced/langs i tam samo z simple tylko zamiast do advanced to do simple smile.gif

Pozdrawiam!

Bogna miała problem, więc podziele się tym od razu tutaj na ogólno dostępnym forum.

Ten post edytował MicNeo 16.9.2008 - 22:35

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 8 01 09 - 10:41
WebFan | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów