Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
10.9.2008 - 21:36
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 4 638 |
Witam!
Tinymce działa jak należy gdyby nie to: ![]() Ktoś wie jak to naprawić? Wordpress 2.6.2, TM: 3.1 |
|
|
|
11.9.2008 - 08:37
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 394 Nr: 2 655 |
wygląda na to że że nie może zamienić zmiennych na konkretne frazy z pliku językowego.
jakiej wersji językowej używasz? a próbowałeś zmienić język z angielskiego na polski (z polskiego na angielski) ? po zmianie jest tak samo? -------------------- masz problem z "Warning: Cannot modify header information - headers already sent by" ?? W 99.9% przypadków chodzi o BOM. Więcej --> http://www.wordpress.org.pl/bl%B1d-pod-cza...acji-t4763.html albo http://www.wordpress.org.pl/search/
|
|
|
|
11.9.2008 - 10:18
|
|
|
No właśnie nie pamiętam czy przed zmianą języka to śmigało jak nalezy. Wgrałem polski jezyk (ściągnałem paczke ze strony tinymce). Jednak nawet po wgraniu języka w panelu administracyjnym nie wykrywało polskiego języka.
|
|
|
|
11.9.2008 - 23:43
|
|
|
Mam. Rozwiązałem. Język Wordpressa miałem oczywiście PL. I Tiny szukal polskiego języka, ale nie mógl go znaleźć gdyż do złego folderu wrzuciłem pliki z tłumaczeniem. Pliki lokalizacyjne trzeba wrzucić do folerów: wp-content/plugins/tinymce-advanced/mce/
Teraz wszystko śmiga EDIT: CYTAT Witaj! Piszesz, że udało Ci się spolonizować TinyMCE w worpressie. Mam wersje WP 2.5.2 i TinyMCE Advanced 3.1. Czy pliki językowe wrzuciłeś na wierzch do katalogu: wp-content/plugins/tinymce-advanced/mce ? luzem? Wrzuciłam i nie działa. Nadal mam tiny jak u Ciebie na screenie w poście. Dla tiny znalazłam katalog lang ale w: /wp-includes/js/tinymce/langs wrzucialam plik .mo ale też nic... Czy możesz podzielić się bardziej szczegółowo swoim odkryciem? Pozdrawiam Bogna Hej! To tak: z folderu /langs wrzuciłem pliki do folderu tinymce-advanced/langs. Z folderu /plugins wrzuciłem pliki do odpowiednich katalogów w tinymce-advanced/plugins (tam są katalogi np. advhr). I tak samo zrobiłem z katalogiem /themes. Wrzuciłem z tamtad pliki odpowiednio z themes/advanced/langs do tinymce-advanced/themes/advanced/langs i tam samo z simple tylko zamiast do advanced to do simple Pozdrawiam! Bogna miała problem, więc podziele się tym od razu tutaj na ogólno dostępnym forum. Ten post edytował MicNeo 16.9.2008 - 22:35 |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8 01 09 - 10:41 |