IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Strona w WordPressie ma "przekreślone" linki do podstron, Strona jest skopiowana na serwer hostingowy.
alfaxx
post 06.2.2012 - 15:32
Post #1

aktywność:
*

Grupa: +Bloger

Nr: 8 802

Chodzi o to, że skopiowałam stronę z mojego serwera na zewnętrzny serwer hostingowy.
Chciałam mieć tę samą stronę dostępną na dodatkowym niezależnym, zewnętrznym serwerze.
Ta strona skopiowana jest podłączona na inną domenę Skopiowana strona w hostingu.
Podstawowym mankamentem, który wykazuje ta strona skopiowana jest to, że linki (np. ze strony głównej) do innych podstron są przekreślone, tak jakby adres prowadzący do podstron był nieprawidłowy, a jest prawidłowy.

Strona pierwotna na moim własnym serwerze Moja strona na moim własnym serwerze nie wykazuje tego mankamentu.

Nie wiem jak usunąć ten problem na skopiowanej stronie.
Jest taka mozliwość, żeby w linkach wpisać bezwzględne adresy zawierające domenę np. "http://mojastrona.pl/urządzenia/urzadzenie001" a wtedy nie ma tego problemu, jednak strona skopiowana ma być kopiowana ze źródłowej z jakąś częstotliwością i używanie linków bezwzględnych byłoby kłopotliwe.
Na stronie na moim serwerze linki zawierają adresy względne np. "/urządzenia/urzadzenie001" i tego mankamentu nie ma.

Uwaga:
Co do tej strony w hostingu to w tym momencie jest to wersja próbna i na dalszych podstronach są jeszcze niepoprawione linki odnoszące się do mojej źródłowej strony z mojego serwera.

Uwaga2:
Tego posta chyba napisałam w niewłaściwym dziale, ale nie mam możliwości teraz przenieść.

Uwaga 3:

Nie wiem z czego to wyniknęło, pochodziłam trochę po różnych zakładkach w PA WordPressa i chyba nic nie zmieniałam i "ni stąd ni z owąd" linki nie są przekreślone msn-wink.gif Jak się nie zepsuje przez 3 dni to może już będą się wyświetlać tak jak trzeba?

Ten post edytował alfaxx 06.2.2012 - 18:43
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 23 05 12 - 12:19