( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
26.12.2011 - 11:51
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 1 Nr: 10 877 |
Witam.
Jak to zwykle na tego typu forach bywa... pierwszy wpis, pierwszy problem. Otóż, zależy mi na jednej rzeczy: Chcę utworzyć osobną podstronę z wpisami tylko z danej kategorii. Kategoria zwać się będzie Polecane. Ważne jest aby Polecane nie wyświetlały się na stronie głównej (z tym sobie poradzę za pomocą wtyczki). Cały problem polega na tym że nad wpisami potrzebuję treść która będzie zawsze na samej górze. Pierwszym pomysłem jaki przyszedł mi do głowy to dodanie w menu linku który będzie prowadził do kategorii Polecane i przyklejenie jednego wpisu. Wtedy przyklejony wpis będzie zawsze na górze, a każdy kolejny znajdzie się poniżej. Problem jednak w tym, że przyklejanie działa, ale tylko na stronie głównej - po kliknięciu na link kategorii i tak sortuje wszystko według dat - więc pomysł upadł. Bo wielkich poszukiwaniach sieci dowiedziałem się tyle, że mogę stworzyć osobny szablon dla strony statycznej i odpowiednio go dopasować do potrzeb - rozwiązanie genialne, jednak nie potrafię poradzić sobie z dodaniem odpowiedniego kodu do szablonu. Całość miała by wyglądać tak: 1. dodaje kategorię Polecane 2. dodaje sobie wpisy do kategorii Polecane 3. za pomocą wtyczki Simply Exclude wyłączam wyświetlanie Polecane na stronie głównej (czy gdzie tam mi się podoba) 4. dodaje stronę statyczną o nazwie Polecane, wpisuje treść i ustawiam dla niej stworzony szablon 5. wstawiam linka do strony statycznej w menu WP 6. edytuję szablon w taki sposób aby zaraz pod treścią strony statycznej "podbierał" i wyświetlał wpisy z kategorii Polecane 7. oczywiście cały czas dopisuję sobie wpisy do kat. Polecane, a one ładnie z automatu lądują na stronie statycznej. Tylko potrzebuje Waszej pomocy w punkcie 6. Nie mogę sobie poradzić z zbudowaniem szablonu tak, aby strona statyczna wyświetlała treść i wpisy jednocześnie... Ktoś ma jakieś pomysły? Jest to realne do zrobienia? Będę wdzięczny za każdą pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 23 05 12 - 12:18 |