Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
10.11.2008 - 11:14
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 5 Nr: 4 933 |
Witam.
Udało mi się podpiąć wordpressa do strony statycznej - własny templejt - nagłówek, stopka, z lewej bądź prawej (css: float: left or right) sidebar i content. KOD +---------------------+ | | +---------------------+ | | | | | si | | | | de | content | | bar | | | | | | | +---------------------+ | | +---------------------+ Problem mam taki, ze w projekcie content mam w dwóch kolumnach a nie chciałbym rezygnować z edytora WYSIWYG. Liczę się z tym, że nie da się tego problemu obejść w Wordpressie, ale wolałem napisać posta z pytaniem tutaj gdyż moje doświadczenie z WP jest raczej żadne i może się jednak da. Myślałem może o czymś takim żeby dla każdej strony robić jakieś osobne podstrony np. lewa kolumna i prawa kolumna i edytować je osobno a w kodzie templejtu je jakoś scalać.. Da się? z góry dzięki za pomoc.. pozdrawiam |
|
|
|
10.11.2008 - 11:53
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 236 Nr: 3 567 |
-------------------- |
|
|
|
10.11.2008 - 13:24
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 5 Nr: 4 933 |
hmmm no ok.. dzieki za linka
jednak nie dziala mi ten plugin. zrobiłem wszystko jak bylo napisane na tej stronie czyli sciagnalem, umiescilem odpowiedni plik w wp-content/plugin, w panelu uaktywnilem plugin i zalozylem strone: {column1} Column 1 content {/column1} {column2} Column 2 content {/column2} i nic.. na stronie widze to tak: {column1} Column 1 content {/column1} {column2} Column 2 content {/column2} co jeszcze zrobilem zle? pozdrawiam ------------------------------------------ EDIT: no jest ok... już wyjaśniam co było nie tak. Ponieważ jak wcześniej wspomniałem sam pisałem templejt - użyłem w nim takiej oto konstrukcji do wyświetlenia strony: $strona = get_the_content(); echo $strona; i takie coś nie podpinało podłączonych (aktywnych) pluginów. Na szczęście w WP istnieje możliwość błyskawicznej zmiany szablonów, więc załadowałem 'default' czy 'classic' i patrzyłem co jest tam takiego, że tam działa a u mnie nie działa i znalazłem właśnie różnicę na poziomie: the_content(); Tym samym problem rozwiązany - dzięki za pomoc! Ten post edytował dyzio 12.11.2008 - 08:13 |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8 01 09 - 10:45 |