IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Strona główna = strona statyczna + wpisy, Na stronie głównej zarówno strona statyczna, jak i kilka wpisów
QrQshell
post 07.3.2010 - 23:04
Post #1

Grupa: Bloger

Nr: 7 286

W opcji Ustawienia >> Czytanie istnieje możliwość wyboru, aby strona główna wyświetlała albo ostatnie wpisy, albo stronę statyczną.

Otóż mam życzenie ponadprogramowe: chciałbym, aby na stronie głównej poniżej nagłówka i menu wyświetlała się strona statyczna (tak jak w tej chwili widać to na www.enemy-territory.info), natomiast poniżej strony statycznej kilka ostatnich wpisów. Czyli zarówno jak i.

Wiem, że są szablony, które od razu oferują taką opcję, ale mój wybór padł na ten właśnie szablon.

Proszę o pomoc.

P.S. Dodam, że szukam jak najprostszego rozwiązania, ponieważ moja znajomość PHP jest znikoma.

Ten post edytował QrQshell 07.3.2010 - 23:08

--------------------
Pozdrawiam

QrQshell
Tłumacz niemieckiego
Go to the top of the page

+Quote Post
amistad18
post 08.3.2010 - 00:11
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 5 919

Niestety ale nie ma opcji aby na jednej stronie wyświetlały się strony i wpisy, tym bardziej skoro niezbyt znasz się na php i mysql, to sam sobie tego z bazy nie wyciągniesz. Ale za to, może znasz się na html'u i css - wtedy możesz sobie edytować kod strony głównej, i samemu na stałe zakodować coś co będzie wyglądało jak strona wraz z wpisami.
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 9 02 12 - 10:52
WebFan | Wszystko co chcesz wiedzieć o e-commerce