Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
24.6.2007 - 19:26
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 2 667 |
Czesc, to nie jest z pozoru klasyczne pytanie o statyczna strone w Wordpressie, bo na ten temat sie naczytalemjuz sporo.
A wiec takie moje pytanie i problem Mam sobie w Wordpress stronki index.php i page.php i to jest pod domena www.mojadomena.pl i w folderze www/MOJASTRONA Na bazie tych stronek chcialbym utworzyc dodatkowa strone, aby podpiac ja pod subdomene http://KUKU.mojastrona.pl i subdomena ta wskazuje na katalog www/MOJASTRONA/KUKU Jak moge cos takiego zrobic, aby utrzymac layout tamtej strony, tzn, aby header i footer oraz body bylo ladowane z tego samego foldera WordPressa, tyle ze w srodku w body chce po prostu wykasowac pewne skrypty php, zebym mial czysciutka stronke, tak jakbym tworzyl dodatkowa PAGE na bazie page.php...Nie chce tworzyc dodatkowej PAGE w Wordpressie, tylko podkreslam, na bazie layoutu stworzyc dodatkowa statyczna stronke w folderze KUKU dla subdomeny zeby wyglad byl taki jak tych PAGE z Wordpressa. Caly dzien przeszukuje internet, ale zazwyczaj jest podane jak utworzyc statyczna strone, ktora jest albo w tym samy folderze co WordPress, albo jest wykorzystywana jako statyczna strona glowna dla bloga, a dopiero na podstronach jest wlasciwy blog, czyli posty Natomiast ja chce, zeby header i footer pobieralo z folderu wordpressa i pare funkcji php, tyle ze beda one umieszczone na stronie, ktora bedzie w zupelnie innym folderze niz wordpress i dodatkowo do tej strony bedzie podpieta subdomena...czyli ta statyczna strona ma sie nazywac index.php lub home.php, ale zeby po wpisaniu subodmeny KUKU.mojastrona.pl pojawila sie ta statyczna strona, ktora wyglada jak strona mojastrona.pl pod wordpressem. Czy napisalem w sposob przyswajalny? |
|
|
|
24.6.2007 - 22:16
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 881 Nr: 309 |
poproszę o wykres
A na poważnie musisz wywołać header word press KOD <?php define('WP_USE_THEMES', true); require('./blog/wp-blog-header.php'); get_header(); ?> ścieżkę podajesz adekwatną do sytuacji. Reszta pozostaje bez zmian. -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8 09 08 - 05:48 |