IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Sposób na trolle
jpowie01
post 19.10.2010 - 13:57
Post #1

aktywność:

Grupa: +Bloger

Nr: 8 525

Cześć wink.gif
Znów zwracam się do Was z małą prośbą. Jak wiecie (bądź jeszcze nie) pracuję nad mini portalem społecznościowym opartym na WP ;] Wszystko ładnie, pięknie ale na 100% prędzej czy później znajdą się jakieś trolle. Nie uniknę tego problemu, choćbym nie wiadomo jak próbował zmienić świat. Tak więc jak powstrzymać takie trolle (gdy już się pojawią) ? Pierwsza myśl jaka przychodzi na myśl to Ban. Przejrzałem Internet i znalazłem parę pluginów. Wszystkie blokują IP - i bardzo dobrze, super - chwała im za to. Ale skąd mam wziąć IP użytkowników, żeby potem mógł ich zbanować tymi pluginami ? Dlatego przeszukałem wyniki Google i nic ;/ Jestem na razie początkujący i umiem tylko podstawy JS i PHP. Z chęcią sam bym napisał jakiś skrypt pobierający IP i wyświetlający go w Panelu Administratora, czy coś innego. No ale niestety jeszcze za mało umiem. Tak więc proszę Was o radę, zarzucenie pomysłu, kodu, pomocnych linków, czy czegokolwiek.

Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam,
jpowie01
Go to the top of the page

+Quote Post
amistad18
post 19.10.2010 - 15:25
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 5 919

Poszukaj jakiejś wtyczki do statystyk, tam będzie IP zachowywane. Jeżeli natomiast chodzi o śmiecenie na stronie, to najprawdopodobniej masz nam myśli komentarze? WP zapisuje IP użytkownika który dodał komentarz.

+Quote Post
jpowie01
post 19.10.2010 - 16:13
Post #3

aktywność:

O.. nawet nie wiedziałem, że WP przechowuje IP komentarzy ;] Teraz sprawdziałem i rzeczywiście ! Dzięki ! Jeden problem mam z głowy ; )

CYTAT
Poszukaj jakiejś wtyczki do statystyk, tam będzie IP zachowywane.

Widziałem taką jedną, ale skąd będę wiedział które IP jest trolla, a które zwykłego użytkownika ?

+Quote Post
amistad18
post 19.10.2010 - 17:00
Post #4

aktywność:

Jak już pisałem wyżej - nie wiem przed czym innym chcesz się bronić, niż przed głupimi komentarzami.

+Quote Post
jpowie01
post 22.10.2010 - 12:52
Post #5

aktywność:

Spróbuję opisać mój problem trochę dokładniej i krócej :
Na stronie, którą właśnie piszę, opartej na WP, każdy będzie mógł się zarejestrować. Gdy już się zarejestruje może napisać jakiś wpis, który pojawi się na stronie głównej. I teraz : jeżeli jakaś osoba zacznie trollować we wpisie to nie mogę go powstrzymać bo nie znam jego IP.

Jak uzyskać IP tego Usera ?

+Quote Post
amistad18
post 22.10.2010 - 13:09
Post #6

aktywność:

Jak już pisałem, zainteresuj się wtyczką od statystyk, np. WassUP.

+Quote Post
andhy
post 22.10.2010 - 13:35
Post #7

aktywność:

Grupa: Redaktor Naczelny

Nr: 425

IMO wystarczy porządna wtyczka do zarządzania użytkownikami.

--------------------
Pozdrawiam
Artur M.

moje blogi: THX 1138 | diariusz.net

+Quote Post
leon55
post 30.1.2011 - 13:31
Post #8

Grupa: Bloger

Nr: 8 912

To nie jest takie proste - blokowanie IP większość tych komentarzy leci z automatycznych spamiarek które używają adresów IP proxy - zależy oczywiście od tego jak wasze WP jest popularne i jak trafi na taką listę to znam serwisy którym kończył się transfer miesięczny takie było obciążenie. Niestety potrzebny ciągły monitoring.

--------------------
oszczędzasz, banki, lokata - lokaty bankowe
sprawdź ile zarobisz - kalkulator lokat

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 23 05 12 - 12:07