WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

Reply to this topicStart new topic
> Spolszczenie do wersji multi user??
gaga
post 08.6.2006 - 10:01
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 696

to i ja sie dopisze w tym watku moze bo nie chce nowego zakladac - przeleciałem:P hehe przeczytalem wszystkie watki juz o spolszczaniu... i mam pytanie mysle nowe! Chce spolszczenie WORDPRESSA Multiuser - probowalem spolszczyc tak jak tu bylo napisane i nic:> sie nie spolszcza - czy do wersji MU jest inne spolszczenie? instalowal moze ktos ta wersje? albo wie jak to zainstalowac? Bede bardzo wdzieczny;)

Ten post edytował gaga 08.6.2006 - 10:01
Go to the top of the page

+Quote Post
west28
post 08.6.2006 - 10:42
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 309

Ja jednak przeniosłem pozdrawiam.

--------------------

+Quote Post
andhy
post 10.6.2006 - 20:26
Post #3

aktywność:

Nr: 425

Z ciekawości ściągnąłem WPMU, uruchomiłem i spolszczyłem zgodnie z opisem w przykładowym pliku konfiguracyjnym (wp-config-sample.php).

// Change this to localize WordPress. A corresponding MO file for the
// chosen language must be installed to wp-includes/languages.
// For example, install de.mo to wp-includes/languages and set WPLANG to 'de'
// to enable German language support.
define ('WPLANG', '');

Całość pracy zajęła mi kilka minut. Sugeruję abyś sprawdził w którym miejscu zrobiłeś błąd.

Ps. Przy okazji pytanie - po co WPMU jednej osobie?

--------------------
Pozdrawiam
Artur M.

mój blog: another brick in the wall
nowa, fantastyczna gra: Lady Ariste

+Quote Post
gaga
post 10.6.2006 - 21:16
Post #4

aktywność:
*

Nr: 696

CYTAT(andhy @ 10.6.2006 - 20:26)
Całość pracy zajęła mi kilka minut. Sugeruję abyś sprawdził w którym miejscu zrobiłeś błąd.

zrobilem blad od razu... hehe nie wiem moze i zrobilem sek w tym ze zmienialem to na pl i pozniej tez probowalem pl_PL

sciagalem tez rozne pliki *.mo zeby sprawdzic... no i jedna wersja mi niby dzialala no ale... to tylko kilka rzeczy spolszczylo;/ i to tez beznadziejnie bo tak wyrywkowo...

gdzies na forum wordpress.org wyczytalem ze komus zadzialal WPMU z plikiem *.mo od zwyklego Wordpressa inni z kolei robili sami cale tlumaczenia... no z tymze ze wlasnie to byl jezyk dunski:P
teraz sam proboje przetlumaczyc plik podany jako oryginalny *.pot do wersji MU

aha jeszcze jedno jesli mozesz mi powiedziec - zmieniles ten wpis define WPLANG przed instalacja czy po? bo ja zmienilem dopiero po zainstalowaniu i tak sie zastanawiam czy instalowac jeszcze raz...

Ten post edytował gaga 10.6.2006 - 21:20

+Quote Post
andhy
post 10.6.2006 - 22:11
Post #5

aktywność:

Nr: 425

Z założenia uruchamiam skrypty wstępnie skonfigurowane (dotyczy także polonizacji w przypadku WP) i z zestawem pluginów, których zamierzam używać.

Polonizacją WPMU w zakresie skórek nie zajmowałem się dotychczas - myślę, że dobrzy by się stało, gdybyś skorzystał na wstępie z gotowych, polonizowanych, schematów. Unikniesz problemów, gdyż jak z pewnością wiesz polonizacja WP tylko w części tłumaczy domyślne schematy.

--------------------
Pozdrawiam
Artur M.

mój blog: another brick in the wall
nowa, fantastyczna gra: Lady Ariste

+Quote Post
athlan
post 25.7.2006 - 09:41
Post #6

aktywność:
*

Nr: 818

CYTAT
no i jedna wersja mi niby dzialala no ale... to tylko kilka rzeczy spolszczylo;/ i to tez beznadziejnie bo tak wyrywkowo...

zauważ że blog MU ma komunikaty i langi w innych liniach niż oryginał... to jest modyfikacja w w pliku langów masz podaną:

- linię
- tekst

linie się nie zgadzają w większości miejsc dlatego nie maże dobrać zobie odpowiednich langów ... szukał ktoś w sieci PL do MU? ja nic w supporcie nie znalazłem niestety sad.gif

pozdrawiam smile.gif

+Quote Post
jin
post 18.8.2006 - 11:06
Post #7

aktywność:
*

Nr: 1 005

Czy mógłby mi ktoś dać pliki .mu i .po z wersji multi. Niekoniecznie polskie biggrin.gif .

+Quote Post
marti
post 01.1.2007 - 19:19
Post #8

aktywność:
*

Nr: 2 078

W najnowszej wersji MU WordPress sprawa przedstawia się następująco:
1. należy zgodnie z instrukcją pobrać plik z rozszerzeniem .mu (plik .po możemy zdaje się sobie darować).
2. wrzucamy go do katalogu wp-includes/languages (który należy stworzyć).
3. w menu administracyjnym wybieramy: Site Admin | Options i w polu Default Language ustawiamy: pl_Pl.
4. klikamy update options i mamy panel po polsku (nie należy aktualizować ręcznie żadnych plików - zostanie to dokonane automatycznie).

Piszę, gdyż zajęło mi chwilę modyfikowanie pliku wp-config. Warto byłoby zaktualizować temat Ważne:Spolszczenie, bo wprowadza w błąd.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 8 01 09 - 10:42
WebFan | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów