Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
08.6.2006 - 10:01
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 696 |
to i ja sie dopisze w tym watku moze bo nie chce nowego zakladac - przeleciałem:P hehe przeczytalem wszystkie watki juz o spolszczaniu... i mam pytanie mysle nowe! Chce spolszczenie WORDPRESSA Multiuser - probowalem spolszczyc tak jak tu bylo napisane i nic:> sie nie spolszcza - czy do wersji MU jest inne spolszczenie? instalowal moze ktos ta wersje? albo wie jak to zainstalowac? Bede bardzo wdzieczny;)
Ten post edytował gaga 08.6.2006 - 10:01 |
|
|
|
08.6.2006 - 10:42
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
Ja jednak przeniosłem pozdrawiam.
-------------------- |
|
|
|
10.6.2006 - 20:26
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 287 Nr: 425 |
Z ciekawości ściągnąłem WPMU, uruchomiłem i spolszczyłem zgodnie z opisem w przykładowym pliku konfiguracyjnym (wp-config-sample.php).
// Change this to localize WordPress. A corresponding MO file for the // chosen language must be installed to wp-includes/languages. // For example, install de.mo to wp-includes/languages and set WPLANG to 'de' // to enable German language support. define ('WPLANG', ''); Całość pracy zajęła mi kilka minut. Sugeruję abyś sprawdził w którym miejscu zrobiłeś błąd. Ps. Przy okazji pytanie - po co WPMU jednej osobie? -------------------- |
|
|
|
10.6.2006 - 21:16
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 696 |
CYTAT(andhy @ 10.6.2006 - 20:26) Całość pracy zajęła mi kilka minut. Sugeruję abyś sprawdził w którym miejscu zrobiłeś błąd. zrobilem blad od razu... hehe nie wiem moze i zrobilem sek w tym ze zmienialem to na pl i pozniej tez probowalem pl_PL sciagalem tez rozne pliki *.mo zeby sprawdzic... no i jedna wersja mi niby dzialala no ale... to tylko kilka rzeczy spolszczylo;/ i to tez beznadziejnie bo tak wyrywkowo... gdzies na forum wordpress.org wyczytalem ze komus zadzialal WPMU z plikiem *.mo od zwyklego Wordpressa inni z kolei robili sami cale tlumaczenia... no z tymze ze wlasnie to byl jezyk dunski:P teraz sam proboje przetlumaczyc plik podany jako oryginalny *.pot do wersji MU aha jeszcze jedno jesli mozesz mi powiedziec - zmieniles ten wpis define WPLANG przed instalacja czy po? bo ja zmienilem dopiero po zainstalowaniu i tak sie zastanawiam czy instalowac jeszcze raz... Ten post edytował gaga 10.6.2006 - 21:20 |
|
|
|
10.6.2006 - 22:11
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 287 Nr: 425 |
Z założenia uruchamiam skrypty wstępnie skonfigurowane (dotyczy także polonizacji w przypadku WP) i z zestawem pluginów, których zamierzam używać.
Polonizacją WPMU w zakresie skórek nie zajmowałem się dotychczas - myślę, że dobrzy by się stało, gdybyś skorzystał na wstępie z gotowych, polonizowanych, schematów. Unikniesz problemów, gdyż jak z pewnością wiesz polonizacja WP tylko w części tłumaczy domyślne schematy. -------------------- |
|
|
|
25.7.2006 - 09:41
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 818 |
CYTAT no i jedna wersja mi niby dzialala no ale... to tylko kilka rzeczy spolszczylo;/ i to tez beznadziejnie bo tak wyrywkowo... zauważ że blog MU ma komunikaty i langi w innych liniach niż oryginał... to jest modyfikacja w w pliku langów masz podaną: - linię - tekst linie się nie zgadzają w większości miejsc dlatego nie maże dobrać zobie odpowiednich langów ... szukał ktoś w sieci PL do MU? ja nic w supporcie nie znalazłem niestety pozdrawiam |
|
|
|
18.8.2006 - 11:06
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 1 005 |
Czy mógłby mi ktoś dać pliki .mu i .po z wersji multi. Niekoniecznie polskie
|
|
|
|
01.1.2007 - 19:19
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 1 Nr: 2 078 |
W najnowszej wersji MU WordPress sprawa przedstawia się następująco:
1. należy zgodnie z instrukcją pobrać plik z rozszerzeniem .mu (plik .po możemy zdaje się sobie darować). 2. wrzucamy go do katalogu wp-includes/languages (który należy stworzyć). 3. w menu administracyjnym wybieramy: Site Admin | Options i w polu Default Language ustawiamy: pl_Pl. 4. klikamy update options i mamy panel po polsku (nie należy aktualizować ręcznie żadnych plików - zostanie to dokonane automatycznie). Piszę, gdyż zajęło mi chwilę modyfikowanie pliku wp-config. Warto byłoby zaktualizować temat Ważne:Spolszczenie, bo wprowadza w błąd. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8 01 09 - 10:42 |