IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

> Uwaga!

Jeśli opisujesz problem z wtyczką - podaj link do downloadu - nie każdy ma tą wtyczkę.

Reply to this topicStart new topic
> Slideshow
lbnator
post 03.10.2007 - 14:51
Post #1

aktywność:
**

Grupa: +Bloger

Nr: 1 655

Witam

Chcialem na swojej stronie firmowej ustawic slide show ze zdjec czym sie firma zajmuje zrobilem nawet taki ( http://lbn.dmkhosting.net/sanbud/ ) ale irytuja mnie te podpisy na dole oraz sam slideshow ktory jest linkiem do ich strony. znacie moze sposob aby zrobic cos takiego samemu i wrzucic na serwer i do mojego wordpressa? albo chociaz jakas inna stronke ktora daje mozliwosc stworzenia tkaich slideshow lecz bez natarczywych banerow pod nim? dzieki z gory za pomoc jak zawsze smile.gif pozdrawiam
Go to the top of the page

+Quote Post
Kasia79
post 03.10.2007 - 15:17
Post #2

aktywność:

Grupa: V.I.P.

Nr: 2 641

Osobiście polecam wtyczkę NextGEN. Na tej stronie możesz zobaczyć przykładowy pokaz slajdów -> dostepnych jest kilka efektów przejścia jednej fotki w drugą (tutaj te efekty się zmieniają - opcja random - ale można ustawic jeden konkretny smile.gif ).

Kasia

--------------------
Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.

+Quote Post
lbnator
post 04.10.2007 - 00:12
Post #3

aktywność:
**

tylko czy to dziala na zasadzie galerii czy samo leci sobie nonstop? i tak sprawdze ta wtyczke =)

+Quote Post
lbnator
post 04.10.2007 - 11:13
Post #4

aktywność:
**

tamta wtyka nie ma opcji slideshowu bez jego wlaczoenia przez goscia na stronie a nie o ot mi chodzilo. Jednakze znalazlem cos takiego - http://www.bezzmedia.com/stuff/imagerotator.php i zrobilem sobie ten pliki odpowiednia i bardzo dobrze to wyglada tylko nie wiem jak to mam wrzuci do strony w wordpresie.

Musze wkleic takike kod: <object data="imagerotator.swf?XMLfile=imagerotator.xml" type="application/x-shockwave-flash" width="500" height="350"><param name="movie" value="imagerotator.swf?XMLfile=imagerotator.xml"/><param name="wmode" value="transparent"/></object>

a o plikach pisza: Upload both of those files on your website. tylko pytanie gdzie dokladnie? =[ wiecie moze?

dzieki z gory smile.gif

+Quote Post
Kasia79
post 04.10.2007 - 22:31
Post #5

aktywność:

Grupa: V.I.P.

Nr: 2 641

Hehehe... uwielbiam takie 'instrukcje obsługi' jak ta we wskazanym linku wink.gif

Co do NextGEN - oczywiście, ze można ustawic slideshow tak, by otwierał się 'sam'.
Na stronie, na której chcesz to mieć wstawiasz [slideshow=id,width,height]. Po wejściu na stronę samo się 'odpali' wink.gif

Pozdrawiam,
Kasia

--------------------
Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 23 05 12 - 11:57