( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
20.3.2011 - 13:51
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 8 462 |
Witam,
chciałem zapytać w jaki sposób najlepiej wstawić pokaz zdjęć na stronie głównej blogo-strony? Posiadam Wordpress'a w wersjii 3.1. Dodam, że nie chodzi mi o wstawienie swf-a. Doczytałem się, że wtyczka NextGEN Gallery oferuje możliwość slideshow. Rzeczywiście w stronie statycznej albo we wpisie można użyć np. [slideshow id=1] i zdjęcia się ładnie wyświetlają. Jednak czy jest możliwość aby to działało nie na stronie statycznej ustawionej jako "strona główna wyświetlania"? Miałem tak wcześniej i wtedy google miało problem z zaindeksowaniem strony tak (odczytaniem meta-tagów). Wtyczka Platinium SEO do metatagow. Rozwiązanie jakie mnie będzie satysfakcjonowało to header / menu / slideshow /ostatenie wpisy. Blog: www.zimosz.com Z góry dziekuje za zainteresowanie wątkiem, pozdrawiam Ten post edytował zimosz 20.3.2011 - 13:56 -------------------- |
|
|
|
20.3.2011 - 17:58
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 376 Nr: 5 123 |
nie do konca kumam (a tak jak kumam to mi wychodzi ze ty nie masz problemu ze slideshow a ze zlym pluginem do metatagów) ale jesli chcesz aby shortcode [slideshow id=1] wyswietlil ci sie gdziekolwiek w skorce, wstaw w danym pliku skorki:
KOD <?php do_shortcode('[slideshow id=1]'); ?> a jesli chcesz by to sie zdarzylo tylko na stronie glownej: KOD <?php if (is_home()) do_shortcode('[slideshow id=1]'); ?>
Ten post edytował kkarpieszuk 20.3.2011 - 17:58 -------------------- pozdrawiam, Konrad Karpieszuk
## WTYCZKA WORDPRESS - SKLEP INTERNETOWY ## p.s. zleceń odnośnie Wordpressa szukajcie na http://wpzlecenia.pl |
|
|
|
25.3.2011 - 12:03
|
|
![]() aktywność: Grupa: +Bloger Postów: 21 Nr: 8 109 |
robię tak jak napisałeś, wklejałem podany wszędzie, w headera, footera i niestety nigdzie mi się nie wyświetla slideshow. Natomiast jak wstawię slideshowa do posta czy strony to działa, więc nie wiem gdzie jest problem
-------------------- Moje małe portfolio
|
|
|
|
09.4.2011 - 14:39
|
|
|
robię tak jak napisałeś, wklejałem podany wszędzie, w headera, footera i niestety nigdzie mi się nie wyświetla slideshow. Natomiast jak wstawię slideshowa do posta czy strony to działa, więc nie wiem gdzie jest problem Mam tak samo. Próbowałem na różne sposoby wstawić kod który napisał kkarpieszuk i nie działa. Ponawiam prośbę o podpowiedzenie w jaki sposób umieścić slideshow na stronie głównej. -------------------- |
|
|
|
10.4.2011 - 07:50
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 156 Nr: 6 862 |
Uzywanie nextgen'a do slideshow jest wg mnie conajmniej dziwne
Ewentualnie polecam wybranie (lub kupienie) motywu z sliderem. Wystarczy uzyc google. Jesli cos nie zadziala w konkretnej wtyczce (przeznaczonej do roli slidera) dajcie znac. -------------------- |
|
|
|
10.4.2011 - 22:45
|
|
|
Witam, dzieki za odpowiedź. Chciałem wykorzystać nexgen'a ponieważ w łatwy sposób można dodać do zdjęć Alt, Title, Description czy Tagi co wydaje mi się, że zawsze coś tam da jesli chodzi o google. Znalazłem Content Slide i działa bez zarzutów. Wrzuciłem zdjęcia do katalogu wtyczki, wstawiłem kod
CODE <?php if(function_exists('wp_content_slider')) { wp_content_slider(); } ?> i slideshow pojawiał się na kazdej podstronie, zmieniłem wklejony kod na CODE <?php i slideshow pojawia sie tylko na głównej. Jestem zadowolony z efektu. Mam jeszcze zapytanie odnośnie wyników wyświetlania w google po wpisaniu np. adresu strony. Jak zrobic aby google wyświetlał: Link , opis, i linki do poszczególnych działów, np. fotografia ślubna, fotografia reklamowa, kontakt, itp? Zainteresowałem sie pluginem Google XML Sitemaps jednak on nie pomogl. if(is_front_page()) { if(function_exists('wp_content_slider')) { wp_content_slider(); } } ?> I czy zna ktoś może podobny plugin tlyko, że free... ? http://siteeditor.net/slide-wordpress-theme.shtml (rozchodzi się o te zdjecia ktore tak fajnie uciekaja po najechaniu myszka) Ten post edytował zimosz 10.4.2011 - 22:59 -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 23 05 12 - 11:56 |