IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

> Uwaga!

Jeśli opisujesz problem z wtyczką - podaj link do downloadu - nie każdy ma tą wtyczkę.

Closed TopicStart new topic
> Rozszerzenie news
malyel
post 28.11.2007 - 11:48
Post #1

aktywność:
*

Grupa: +Bloger

Nr: 2 574

Poszukuje plugin lub jakiejś opcji, o której nie wiem, dzięki której można robić krótka i długą wersje newsa. Czyli, żeby jak ktoś wchodzi na moją www, to czyta fragment newsa i jak chce dalej czytać to klika "więcej", "dalej" czy coś w tym "stylu"... Mam nadzieję, że w miarę jasno opisałem o co mi chodzi. Proszę o pomoc.

Ten post edytował malyel 28.11.2007 - 11:49
Go to the top of the page

+Quote Post
skyPAPA
post 28.11.2007 - 12:23
Post #2

aktywność:
*

Nr: 2 143

Jesli korzystasz z edytora graficznego to masz do tego specjalna ikonke a jesli z tekstowego to dodajesz <!--more-->.
Spotkałem sie jednak z tym że niektóre tematy (theme) olewaja to rozwiązanie poniewaz maja swoje.

+Quote Post
malyel
post 28.11.2007 - 15:16
Post #3

aktywność:
*

Dziękuję bardzo, owa funkcja, którą podałeś działa. Może mi ktoś jeszcze powiedzieć jak jej treść zmienić? W którym pliku to znadją? Bo mam wersje ang. WordPress'a i tak "More" nie pasuje do polskiej strony :-)

Poza tym, to interesuje mnie troszkę inna opcja dokładniej, tak... Mają newsa, chciałbym, żeby on był w tej spósób podany w krótkiej wersji:
CYTAT
Dziś Made on Zion REC. poszerza grono swoich artystów. Dołącza do nas Full Power Spirit - charyzmatyczny skład z wielkim zapleczem muzycznym z Białej Podlaskiej!
Zespól Full Power Spirit istnieje od 2001 roku. Tworzą go Miru, Picia i Dzyrooo - na co dzień wspomagani przez zespół instrumentalistów (Sebastian Urban, Piotr Paweska, Jan Palys, Radek Sikorski), warszawskiego dj’a Grubaza, Olgę Szomańską-Radwan oraz członków siedleckiej... Więcej!

W sensie, że z "...", bo przy nie których newsach bardzo głupio wygląda, jak po prostu jest ucięty i jest tylko "Więcej":
CYTAT
Dziś Made on Zion REC. poszerza grono swoich artystów. Dołącza do nas Full Power Spirit - charyzmatyczny skład z wielkim zapleczem muzycznym z Białej Podlaskiej!
Zespól Full Power Spirit istnieje od 2001 roku. Tworzą go Miru, Picia i Dzyrooo - na co dzień wspomagani przez zespół instrumentalistów (Sebastian Urban, Piotr Paweska, Jan Palys, Radek Sikorski), warszawskiego dj’a Grubaza, Olgę Szomańską-Radwan oraz członków siedleckiej Więcej!

+Quote Post
Kasia79
post 28.11.2007 - 20:22
Post #4

aktywność:

Grupa: V.I.P.

Nr: 2 641

"More" zmieniasz w pliku index.php skórki, której używasz. Możesz tam wstawić np. "... Więcej!"

Kasia

--------------------
Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.

+Quote Post
malyel
post 29.11.2007 - 14:46
Post #5

aktywność:
*

Próbowałem zrobić tak jak napisałaś:
CYTAT
Możesz tam wstawić np. "... Więcej!"

I przed "..." i dodaje mi jeszcze jedną space, co bardzo głupio wygląda, np.:
CYTAT
Zespól Full Power Spirit istnieje od 2001 roku. Tworzą go Miru, Picia i Dzyrooo - na co dzień wspomagani przez zespół instrumentalistów (Sebastian Urban, Piotr Paweska, Jan Palys, Radek Sikorski), warszawskiego dj’a Grubaza, Olgę Szomańską-Radwan oraz członków siedleckiej ... Więcej!

+Quote Post
skyPAPA
post 29.11.2007 - 16:35
Post #6

aktywność:
*

Nr: 2 143

Ja uwazam ze kropki to dobry pomysł.

+Quote Post
malyel
post 29.11.2007 - 18:01
Post #7

aktywność:
*

Tak, zgadza się, że "...", to dobry pomysł, tylko chodzi mi oto, że jak daje funkcje w '<!--more-->.', którą w index.php tematy zaprogramowałem, by dodawało "... Więcej!", to jeszcze przed "..." dodaje mi jedną space, i nie wiem skąd. Oczywiście '<!--more-->' jest dodane odrazu po wyrazie bez zadnej space.

+Quote Post
Kasia79
post 29.11.2007 - 19:10
Post #8

aktywność:

Grupa: V.I.P.

Nr: 2 641

W wp-includes/post-template.php znajdź ta linijkę
KOD
$output .= ' <a href="'. get_permalink() . "#more-$id\" class=\"more-link\">$more_link_text</a>";
i usuń spację między ' a <a href... smile.gif

Kasia

--------------------
Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.

+Quote Post

Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 23 05 12 - 11:34