Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
03.11.2008 - 11:20
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 4 Nr: 4 900 |
Witam,
Edytuję szablon strony głównej index.php należący do skórki mojego Wordpressa. W szablonie tym mam posty powiązane: CODE <?php wp_related_posts(); ?> Teraz wygląda to tak że powiązane posty pojawiają się jak się wchodzi od razu na bloga oraz jak już kliknę w "czytaj dalej" w widoku na pojedynczy post. Dlatego chciałbym zrobić warunek że jeżeli widok jest na pojedynczy post, to tylko wtedy żeby wyświetlała się lista powiązanych postów. Czy wiecie może jak coś takiego zrobić? pozdrawiam, |
|
|
|
03.11.2008 - 14:12
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 109 Nr: 2 060 |
W pliku index.php wywal <?php wp_related_posts(); ?> a zostaw w pliku single.php. Jeśli nie masz single.php to trzeba go będzie stworzyć lub w pliku index.php napisać warunek, że if (is home) to wyświetla tylko post a related if (is single).
Pozdrawiam -------------------- |
|
|
|
03.11.2008 - 14:18
|
|
|
Dziękuję za odpowiedź.
Fragmentu z is single nie zrozumialem. Jak mam sprawdzac czy is single? Ps. pliku single.php nie mam. Czy on jest odpowiednikiem pliku index.php dla widoku na jeden post? Mam skopiować index.php? Ten post edytował bear007 03.11.2008 - 14:18 |
|
|
|
03.11.2008 - 14:23
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 109 Nr: 2 060 |
Proponuję zrobić to w pliku index.php. w ten sposób:
- przed kodem related dodaj warunek if is single (czyli jeśli jest to widok pojedynczego posta) - potem related a za tym warunek if is home i tutaj puste pole i end if. Dokładny kod php masz w plikach, wystarczy skopiować, sam tak robię bo nie pamiętam wszystkiego. Odnośnie pliku single.php : tak, odpowiada on tylko za widok pojedynczego wpisu i niektore skorki go nie stosują. PS: zamiast drugiego myślnika rozsądniej jest zrobić else end if, mój błąd Ten post edytował krzysztof114 03.11.2008 - 14:25 -------------------- |
|
|
|
03.11.2008 - 14:35
|
|
|
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź: nie tylko jak to zrobić, ale jak to zrobić dobrze
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8 01 09 - 10:39 |