( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
30.3.2009 - 22:35
|
|
|
aktywność: Grupa: Bloger Postów: 13 Nr: 4 894 |
Witam!
Ostatnio zastanawiałem się jak by można było zrobić reklamy na kazdym założonym blogu? Pomyślałem.... i wywnioskowałem, że WP MU tworzy nowe blogi dając im osobną tabelę w bazie danych oraz katalog na pliki na serwerze. Czyli blogi uruchamiają sie tak jak by z jednego pliku? Tu też nasunęła mi się myśl "A gdyby tak wstawić rotator na samej górze strony?". Ale tutaj pojawia się mój problem, który to może być plik? Pomyślałem nad takim sposobem. Jeżeli znacie jakieś inne gdzie nie musi interweniować użytkownik bloga, tylko reklama wyświetla się niezależnie od jego woli to napiszcie. ------------------------------------- Z góry wielkie THX Pozdrawiam 0fmymind ~Bloj.pl~ PS: Za wszystkie odpowiedzi wielkie Dzięki -------------------- Polski Support DataLife Engine
Darmowy hosting blogów Wordpress Żadko kiedy odpisuje na PW, piszcie na moje gadu: 2720115 |
|
|
|
31.3.2009 - 08:11
|
|
![]() Wu-Pe-Chi Master ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 1 063 Nr: 3 158 |
Chłopie, najpierw naucz się czegoś o WordPressie a potem zadawaj pytania, bo jak mechaniki systemu nie zrozumiesz to potem głupa walić będziesz. Do plików szablonów do header.php trzeba by Ci wrzucić jakiegoś JavaScripta w roli slotu, kontrolowanego z innego skryptu lub ręcznie napisanej wtyczki.
-------------------- |
|
|
|
31.3.2009 - 13:35
|
|
|
aktywność: Grupa: Bloger Postów: 13 Nr: 4 894 |
No tak moge zrobić osobno w kązdym stylu jakiegoś includa i tyle, ale chciałem cos gdzie będzie mniej roboty
No i to by było na tyle -------------------- Polski Support DataLife Engine
Darmowy hosting blogów Wordpress Żadko kiedy odpisuje na PW, piszcie na moje gadu: 2720115 |
|
|
|
31.3.2009 - 16:55
|
|
![]() Wu-Pe-Chi Master ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 1 063 Nr: 3 158 |
Ew. napisz wtyczkę, którą podepniesz i będzie wyświetlała w odpowiednim miejscu odpowiednie dane
-------------------- |
|
|
|
05.6.2009 - 08:39
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 6 Nr: 6 323 |
przyjrzyj się takiej wtyczce
http://wordpress.org/extend/plugins/ozh-who-sees-ads/ jest wersja dla WPMU ale chyba niestety płatna. -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 9 02 12 - 04:40 |