( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
27.7.2009 - 08:03
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 3 168 |
Mam problem z rejestracją użytkowników na blogu.
Włączyłam w kodzie paska bocznego własny formularz zapisów, wyświetla się u góry strony, a użytkownicy uparcie mi się zapisują z Zarejestruj w WordPressie i znikają, bo tam nie jest podpięta lista adresowa. Wyrzuciłam w kodzie z działu META Zarejestruj, ale oni wchodzą na Zaloguj (które mi jest potrzebne jako administratorowi), a tam znowu wyświetla się Zarejestruj i tam się rejestrują. A ja tylko dostaję potwierdzenie na maila, że się ktoś zarejestrował. W jakim pliku jest ten kod, żebym mogła jeszcze tę możliwość wyrzucić. Nie wiem, co to za przyzwyczajenie, że nie korzystają z formularza "jak wół" :- ) Pozdrawiam serdecznie, Grażyna |
|
|
|
27.7.2009 - 09:52
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 170 Nr: 6 460 |
Ten formularz, którego używasz jak rozumiem nie rejestruje użytkownika w systemie, wysyła tylko do Ciebie jego dane, tak? Więc może po prostu wyłącz możliwość rejestracji?
-------------------- |
|
|
|
27.7.2009 - 10:06
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 3 168 |
No własnie problem w tym, jak to zablokować.
Bo z kodu w pasku bocznym wyglądu strony usunęłam możliwość pojawiania się Zarejestruj, ale ona jest też jak ktoś wybierze Zaloguj. A z Zaloguj ja korzystam do edycji wpisów itp. Co w kodzie html jeszcze usunąć, żeby ta możliwość się nie pojawiała, w jakim pliku? Pozdrawiam serdecznie, Grażyna |
|
|
|
27.7.2009 - 10:12
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 170 Nr: 6 460 |
To jest opcja wordpressa, możesz wyłączyć ją w menu Ustawienia->Ogólne i tam masz pole "każdy może się zarejestrować".
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 23 05 12 - 11:28 |