IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> RSS Widget
Alan
post 27.7.2009 - 17:37
Post #1

Grupa: Bloger

Nr: 6 667

Próbując umieścić na blogu "wycinki" innego serwisu nie zawsze są one wyświetlane. Wykorzystuję funkcję get_rss(), która działa poprawnie dla RSSa pochodzącego z serwisu IDG.pl, ale niestety dla innych np. wirtualnemedia.pl, pclab.pl efektem są puste pola. Zauważyłem, że tego problemu nie ma Widget RSS, który mogę umieścić w panelach bocznych, ale mi zależy aby wycinki były wyświetlane w innym miejscu (w moim przypadku ponad panelami -> szczegóły tutaj: www.alanmadej.pl).
W jaki sposób wykorzystać widget, przeznaczony do paneli, w innym miejscu bloga?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Go to the top of the page

+Quote Post
Nickel
post 27.7.2009 - 19:24
Post #2

aktywność:

Grupa: +Bloger

Nr: 6 460

Ja używam tej wtyczki: http://www.ozpolitics.info/2005/03/28/aggregated-blog-feeds/ W zestawie jest zarówno widget jak i funkcja, którą możesz wstawić w dowolnym miejscu w twoim motywie.

--------------------

+Quote Post
inzaghi89
post 27.7.2009 - 20:35
Post #3

aktywność:
**

Grupa: +Bloger

Nr: 5 602

Nie wiem do końca jaką zmienną ma ten widget RSS, zawsze możesz zrobić tylko dla niego nowy sidebar i dodać go do niego.

--------------------

+Quote Post
Alan
post 27.7.2009 - 21:06
Post #4

Grupa: Bloger

Nr: 6 667

Wykorzystałem podaną wyżej wtyczkę. Pozwala na wiele zmian w ustawieniach, więc bardzo mi przypadła do gustu.
Pojawił się niestety problem z kodowaniem znaków. IDG.pl zapisuje plik .xml w UTF-8, a pozostałe serwisy w ISO-8859-2, czy da się to jakoś pogodzić?

edit:
Trochę zwątpiłem na wygraną w walce z pluginem, dlatego pogooglowałem trochę żeby skorzystać drugiej rady.
Udało mi się wcisnąć RSSa przy uzyciu funkcji wp_widget_rss_output (plik rss.php).

Wszystko działa, jak należy. Efekty można oczywiście obejrzeć na mojej stronie.

edit:
Tylko nie wiem dlaczego wycinki nie są odświeżane, mimo że pojawiły się nowe wpisy na stronach.
Czy można coś z tym zrobić?

Ten post edytował Alan 28.7.2009 - 15:16

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 23 05 12 - 11:19