( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
05.2.2012 - 14:48
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 10 915 |
Witam,
na stronie http://tnij.org/o98j w prawym górnym rogu mam opcję logowania i wylogowywania. Wylogowanie działa rewelacyjnie, natomiast jest problem z logowaniem. Po wciśnięci przycisku przenosi na stronę logowania do WordPress. Chciałbym aby po wciśnięciu odnośnika użytkownik przenoszony był tu: http://tnij.org/o98l. W jaki sposób i gdzie mogę to zmienić. Proszę o w miarę szczegółową instrukcję, gdyż dopiero zaczynam pracę z WordPress... Z góry dziękuję. Pozdrawiam chstrzelczyk Ten post edytował chstrzelczyk 05.2.2012 - 22:42 |
|
|
|
05.2.2012 - 15:52
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: +Bloger Postów: 27 Nr: 7 377 |
tutaj nie chodzi o znajomość wordpressa tylko o grzebanie w plikach templatki. Podejrzewam, że znajduje się to w pliku header.php
Możesz to znaleźć w następującym miejscu: 1. odpal plik header.php i wyszukaj następującego ciągu znaków: <!-- START LINKSBAR --> Jeśli znasz choć trochę html pojawi się tobie lista ul. Patrzysz na li: <li class="icon lock"> i dalej masz link do podstrony logowania pomiędzy tagami <a href="jakiś_link_logowania">Login</a> Tam gdzie ja wpisałem jakiś_link_logowania powinno być coś w stylu <?php bloginfo(); ?> ale mogę się mylić. Jedyne co trzeba zmienić to ten adres i tam wklejasz pomiędzy znaki cytatu w href następujący ciąg znaków <?php bloginfo('url'); ?>/my-account/
|
|
|
|
05.2.2012 - 20:00
|
|
|
Witaj,
dzięki za odpowiedz. W pliku header.php znalazłem tylko: <!-- START LINKSBAR --> <?php get_template_part( 'linksbar' ); ?> <!-- END LINKSBAR --> Otworzyłem więc plik linksbar.php, który wygląda tak: <?php $current_user = wp_get_current_user(); if ( ! yiw_get_option( 'show_linksbar' ) ) return; ?> <ul id="linksbar" class="group"> <?php if ( yiw_get_option( 'show_linksbar_cart' ) ) : ?> <li class="icon cart"> <?php yiw_minicart(); ?> </li> <?php endif; ?> <?php if ( yiw_get_option( 'show_linksbar_signin' ) && ! $current_user->ID ) : ?> <li class="icon pencil"> <a href="<?php echo add_query_arg(array( 'action' => 'register' ), site_url('wp-login.php', 'login')) ?>"><?php _e('Sign in', 'yiw') ?></a> | </li> <?php endif; ?> <?php if ( yiw_get_option( 'show_linksbar_login' ) ) : ?> <li class="icon lock"> <?php if ( $current_user->ID != 0 ) : ?> <a href="<?php echo wp_logout_url( yiw_curPageURL() ); ?>"><?php _e('Logout', 'yiw') ?></a> | <?php else : ?> <a href="<?php echo wp_login_url( yiw_curPageURL() ); ?>"><?php _e('Login', 'yiw') ?></a> | <?php endif; ?> </li> <?php endif; ?> <?php $args = array( 'container' => 'none', 'fallback_cb' => 'wp_page_menu', 'items_wrap' => '%3$s', 'after' => ' | ', 'depth' => 1, 'theme_location' => 'linksbar', 'fallback_cb' => '' ); wp_nav_menu( $args ); ?> </ul> co dokładnie mam tu zamienić? Pozdrawiam serdecznie, chstrzelczyk Ten post edytował chstrzelczyk 05.2.2012 - 20:01 |
|
|
|
05.2.2012 - 20:19
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: +Bloger Postów: 27 Nr: 7 377 |
dokładnie musisz zmienić tą linijkę :
<a href="<?php echo wp_login_url( yiw_curPageURL() ); ?>"><?php _e('Login', 'yiw') ?></a> zamień: <?php echo wp_login_url( yiw_curPageURL() ); ?> na <?php bloginfo('url'); ?>/my-account/ |
|
|
|
05.2.2012 - 22:40
|
|
|
Witaj,
działa wyśmienicie. Bardzo dziękuję. Pozdrawiam, chstrzelczyk |
|
|