IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Pusty wpis po zapisaniu
turystykon
post 02.7.2009 - 18:17
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 3 687

Witam! Tak jak w temacie. Gdy zmienię cokolwiek w istniejącym już wpisie albo chcę napisać totalnie nowy wpis i dam opcję "Zaktualizuj wpis" lub "Opublikuj" lub "Zapisz szkic" strona staje się pusta. Patrząc na bazę danych wyczyszczone zostaje tylko i wyłącznie pole post_content w tabeli wp_posts. Znika tylko i wyłącznie treść, a kategorie, tagi lub jakiekolwiek inne dane pozostają.

Jedyny sposób na robienie czegokolwiek z treścią postu to edycja bazy danych... sad.gif

Jak rozwiązać ten problem?

Bardzo proszę o pomoc!
Go to the top of the page

+Quote Post
Riff
post 02.7.2009 - 19:59
Post #2

Wu-Pe-Chi Master

Grupa: Redakcja

Nr: 3 158

1. Sprawdź, czy w bazie danych nowy wpis nie ma przypadkiem ID=0, jeśli tak ma, trzeba tabelę naprawić (phpMyAdmin ma to w opcjach tabel).
2. Spróbuj wyłaczyć wszystkie wtyczki i pobawić się wpisiami. Jeśli wszystko będzie działać, to włączać po kolei wtyczki i sprawdzać czy jeszcze działa. Wtyczke, po której się zepsuje wywalić wink.gif.
3. Zmienić szablon strony na Default i sprawdzić, czy działa.
4. Jeśli nadal nic nie działa, wgrać na nowo wszystkie pliki WordPressa i dokonać aktualizacji bazy danych: wp-admin/upgrade.php

Jak nadal nie zadziała, to zadzwoń, naprawimy co trzeba, launch biznesowy se strzelimy i obgadamy polityków i księży w międzyczasie jezyk3.gif

--------------------

+Quote Post
turystykon
post 02.7.2009 - 21:20
Post #3

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 3 687

Riff, zastosowałem się do Twoich podpowiedzi. Dziękuję Ci za nie... Efekt jest jeden: gdy wpiszę zwykły tekst, to wszystko jest dobrze, ale gdy wrzucę już cokolwiek więcej np. zdjęcie albo linka, wracam do punktu wyjścia, tj po zapisaniu zmian wpis zostaje wyczyszczony.

I co z tym fantem zrobić?

Ten post edytował turystykon 02.7.2009 - 21:20

+Quote Post
Riff
post 03.7.2009 - 07:15
Post #4

Wu-Pe-Chi Master

Grupa: Redakcja

Nr: 3 158

Psia mięta... trzeba by mi zaglądnąć w takim razie na bloga i zobaczyć, czy coś podejrzanego tam nie siedzi, podaj mi na mailu dane do bazy danych i do FTP, ew. możesz to zrobić jak przyjedziesz.

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 2 09 10 - 15:55
WebFan | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów