![]() ![]() |
02.7.2009 - 18:17
|
|
![]() aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 10 Nr: 3 687 |
Witam! Tak jak w temacie. Gdy zmienię cokolwiek w istniejącym już wpisie albo chcę napisać totalnie nowy wpis i dam opcję "Zaktualizuj wpis" lub "Opublikuj" lub "Zapisz szkic" strona staje się pusta. Patrząc na bazę danych wyczyszczone zostaje tylko i wyłącznie pole post_content w tabeli wp_posts. Znika tylko i wyłącznie treść, a kategorie, tagi lub jakiekolwiek inne dane pozostają.
Jedyny sposób na robienie czegokolwiek z treścią postu to edycja bazy danych... Jak rozwiązać ten problem? Bardzo proszę o pomoc! |
|
|
|
02.7.2009 - 19:59
|
|
![]() Wu-Pe-Chi Master ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 1 020 Nr: 3 158 |
1. Sprawdź, czy w bazie danych nowy wpis nie ma przypadkiem ID=0, jeśli tak ma, trzeba tabelę naprawić (phpMyAdmin ma to w opcjach tabel).
2. Spróbuj wyłaczyć wszystkie wtyczki i pobawić się wpisiami. Jeśli wszystko będzie działać, to włączać po kolei wtyczki i sprawdzać czy jeszcze działa. Wtyczke, po której się zepsuje wywalić 3. Zmienić szablon strony na Default i sprawdzić, czy działa. 4. Jeśli nadal nic nie działa, wgrać na nowo wszystkie pliki WordPressa i dokonać aktualizacji bazy danych: wp-admin/upgrade.php Jak nadal nie zadziała, to zadzwoń, naprawimy co trzeba, launch biznesowy se strzelimy i obgadamy polityków i księży w międzyczasie -------------------- |
|
|
|
02.7.2009 - 21:20
|
|
![]() aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 10 Nr: 3 687 |
Riff, zastosowałem się do Twoich podpowiedzi. Dziękuję Ci za nie... Efekt jest jeden: gdy wpiszę zwykły tekst, to wszystko jest dobrze, ale gdy wrzucę już cokolwiek więcej np. zdjęcie albo linka, wracam do punktu wyjścia, tj po zapisaniu zmian wpis zostaje wyczyszczony.
I co z tym fantem zrobić? Ten post edytował turystykon 02.7.2009 - 21:20 |
|
|
|
03.7.2009 - 07:15
|
|
![]() Wu-Pe-Chi Master ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 1 020 Nr: 3 158 |
Psia mięta... trzeba by mi zaglądnąć w takim razie na bloga i zobaczyć, czy coś podejrzanego tam nie siedzi, podaj mi na mailu dane do bazy danych i do FTP, ew. możesz to zrobić jak przyjedziesz.
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2 09 10 - 15:55 |