Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
To nie jest dział do dyskusij o problemach związanych z wyglądaem, wyświetlaniem się lub nie pewnych elementów itp. do tego służy dział "wygląd".
Tu poruszamy tylko kwestie konfiguracji i ustawień.
![]() ![]() |
05.6.2006 - 21:30
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 33 Nr: 112 |
Posiadam najowszą wersje Word Press-a czyli 2.0.3 spolszczoną.
I chce skorzystac z mozliwości - Publikacja przez e-mail tzn. założyłem konto na o2.pl wypełniłem poprawnie adres serwera, port(995), adres e-mail i hasło. I niestety na mailu znajdują się wiadomości a Word Press nie chce ich dodawać. Co zrobić aby to zaczeło działac. Oraz czy jest mozliwe aby te treści z maili mozna było akceptować przez pojawieniem sie na stronie. Dzieki. Pozdrawiam. |
|
|
|
05.6.2006 - 21:53
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 165 Nr: 179 |
Publikacja przez email uzywa/odbiera maile przez protokol POP3, czyli port 110, a nie 995.
Poza tym CYTAT Każda wiadomość e-mail otrzymana na to konto zostanie opublikowana, więc utrzymanie w tajemnicy jego adresu to dobry pomysł. wiec wszysko co trafi na skrzynke zostanie opublikowane, a mi osttanio, ba od dawna na koncie o2 spamu od cholery. Chyba ze wlaczysz anty spam na tym koncie to w miare bedzie dobrze CYTAT(Mlody @ 05.6.2006 - 22:30) Oraz czy jest mozliwe aby te treści z maili mozna było akceptować przez pojawieniem sie na stronie. Mozesz dokladnie wyjasnic o co chodzi z tym akceptowaniem? -------------------- |
|
|
|
05.6.2006 - 23:04
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 84 Nr: 243 |
CYTAT(MalCom @ 05.6.2006 - 21:53) wiec wszysko co trafi na skrzynke zostanie opublikowane, a mi osttanio, ba od dawna na koncie o2 spamu od cholery. Chyba ze wlaczysz anty spam na tym koncie to w miare bedzie dobrze Ale przecież ilość spamu nie zależy od skrzynki... a anty-spam treści reklamowych wysyłanych przez o2 nie wychwyci. |
|
|
|
05.6.2006 - 23:06
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 467 Nr: 1 |
"Ale przecież ilość spamu..." zależy!
Na G-mailu praktycznie go nie ściągam - skrzynka sama go blokuje -------------------- |
|
|
|
05.6.2006 - 23:59
|
|
CYTAT(wordpressowicz @ 06.6.2006 - 00:04) Ale przecież ilość spamu nie zależy od skrzynki... a anty-spam treści reklamowych wysyłanych przez o2 nie wychwyci. Teoretycznie, nie, ale predzej czy pozniej skads sie pojaiw, chco nie publikujac nigdzie publicznie adresu niepowinno byc z tym problemow. Mozna tez dopisac fragment kodu, zeby wp tylko publikowalo emaile przychodzace z okreslonego emaila Wtakim przypadku odpada np publikowanie notek prezez wieksza liczbe oosb, gdzie kazdy z userow ktory chcialby cos napsiac wyslalby tylko odpwiedniego maila -------------------- |
|
|
|
06.6.2006 - 05:45
|
|
|
No niestety nie port 110 tylko właśnie 995 bo o2.pl ma ssl.
Założyłem też maila na gmail ale tam też jest 995 i też nie pokazuje na stronie treści wiadomości - maili znajdujących sie na koncie. Czego to może być wina ?? - Wiem, że może być spam dlatego chyba jednak do tego wykorzystam gmail tylko co zrobić aby zaczeło działać?? A z tym akceptowaniem to chodziło mi o coś takiego czy jest go zrobienia że ktoś wysyła tego maila i ok, tylko, że to odrazu nie pokazuje się tylko admin musi jak gdyby aktywowac i topiero teraz pokazuje się treść wysłana mailem na stronie. Czy takiego coś da radę zrobić. Pozdrawiam. Dzięki. |
|
|
|
06.6.2006 - 11:28
|
|
CYTAT(Mlody @ 06.6.2006 - 06:45) No niestety nie port 110 tylko właśnie 995 bo o2.pl ma ssl. Ma ssl ale nie jest on wymagany, ja od 6 lat jade na 110 bez szyfrowania i zadnych problemow CYTAT(o2.pl) Szyfrowanie przy połączeniach z serwerami pocztowymi jest opcjonalne, ale mocno zalecane. CYTAT(Mlody @ 06.6.2006 - 06:45) Założyłem też maila na gmail ale tam też jest 995 i też nie pokazuje na stronie treści wiadomości - maili znajdujących sie na koncie. Czego to może być wina ?? Jak pisałem wp nie obsluguje 995 czyli szyfrowanych polaczen CYTAT(Mlody @ 06.6.2006 - 06:45) A z tym akceptowaniem to chodziło mi o coś takiego czy jest go zrobienia że ktoś wysyła tego maila i ok, tylko, że to odrazu nie pokazuje się tylko admin musi jak gdyby aktywowac i topiero teraz pokazuje się treść wysłana mailem na stronie. Czy takiego coś da radę zrobić. Jakos by sie dalo zrobic, nie ma rzeczy niemozliwych Ale pewnie wymagalo by to troche przeobke. Moze innym rozwiazaniem jest publikacja notek przez kmunikator, np. jabbera lub Tlena -------------------- |
|
|
|
06.6.2006 - 17:19
|
|
|
Przestawiłem z 995 na 110 i niestety ani z gmaila ani z o2.pl nie poblikują się maile w WordPresie, czy coś trzeba robić ane on trafiały tzn. aby publikowały się czy to robi automat - bo już nie wiem o co chodzi.
A czy jest możliwe dodawanie przez gg wtedy już był bym bardzo zadowolony. Pozdrawiam. |
|
|
|
06.6.2006 - 18:07
|
|
CYTAT(Mlody @ 06.6.2006 - 18:19) Przestawiłem z 995 na 110 i niestety ani z gmaila ani z o2.pl nie poblikują się maile w WordPresie, czy coś trzeba robić ane on trafiały tzn. aby publikowały się czy to robi automat - bo już nie wiem o co chodzi. Poczytaj na ten temat na codexie URL=http://codex.wordpress.org/Blog_by_Email]Blog by email[/URL]. Do tego jest potrzebny dostep do crona lub crontaba. Skrypt sprawdzajacy poczte musi byc co jakis zcas uruchamiany, zeby sprawdzil konto i ewentualnie opublikowal emaile Działa to, ustawiłem sobie w PA jedno konto z o2, a nastepnie uruchomilem plik KOD http://malcom.xorg.pl/blog/wp-mail.php i niestety ok. 70 maiali z spamem mi opublikowało, bo to konto malo uzywane Z gmaila chyba nie bedzie i tak dzialac, bo mimo iz wpiszesz port 995 w wp, to i tak skrypt w wp chyba nie obsluguje ssl. Moge sie mylic CYTAT(Mlody @ 06.6.2006 - 18:19) A czy jest możliwe dodawanie przez gg wtedy już był bym bardzo zadowolony. Nie jest, jeszcze Ale moznaby napisac cos takiego. Wtedy i tak by trzeba bylo crona albo cos podbnego, co by co jakis czas sprawdzalo czy sa wiadomosci do opublikowania. Dla tych co nie maja dostepu do crona na serwerze, a chcieliby publikowac przez email, czy gg to mozna by dopisac troche kodu. Np. wchodzac na bloga skrypt sprawdzalby czy cos jest do publikowania, jesli jest publikuje. Troche by sie wydluzylo ladowanie strony, ale wtedy idac dalej, mozna dopisac drugi kawalek kodu, zeby sprawdzalo nowe wiadomosci wtedy gdy poprzednie sprawdzanie bylo x czasu temu np.10minj czy 1h Jak bym znalazl czas, za jakis czas -------------------- |
|
|
|
20.3.2008 - 10:21
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 20 Nr: 2 306 |
Tak pociągnę temat - jakie kodowanie musi mieć wiadomość wysłana, aby była poprawnie wyświetlana (z polskimi znakami) na blogu?
Wysyłając wiadomość w utf dostaję tytuły typu =?UTF-8?B?dHJlxZvEhw==?=, a jak wysyłam w iso - brak polskich czcionek. -------------------- Codzienna dawka informacji o zdrowiu - zapraszam
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21 11 08 - 08:23 |