( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
13.3.2010 - 19:11
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 4 Nr: 7 996 |
Hey,
Mam blog ktory przenosze na inny serwer - jednak dzieje się cos dziwnego: Przeniosłam wszystkie pliki wordpressa jak trzeba, kopiuje bazę danych z serwera poprzedniego, importuje na swoj serwer i na blogu wyswietlaja mi sie inne rzeczy niz na poprzednim, inny uklad i tresc na glownej. Jak ustawie zeby uzywalo bazy z poprzedniego serwera jest ok, wiec pliki mam wporzadku. Nie wiem co nie tak robie z tą bazą bo jest dla mnie nielogiczne ze jednakowy backup daje 2 różne efekty. |
|
|
|
14.3.2010 - 00:05
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 252 Nr: 5 919 |
Eksportujesz i importujesz CAŁĄ bazę? Podaj adresy obu stron ...
|
|
|
|
14.3.2010 - 07:57
|
|
|
Całą bazę bez information_schema, Poniżej print screen z eksportu bazy danych:
![]() adresy to polmotor.pl oraz polmotor.sarakozinska.com Nie rozumiem w czym rzecz siedzi - nigdy nie mialam problemu z takimi rzeczami |
|
|
|
14.3.2010 - 12:13
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 252 Nr: 5 919 |
Mam wrażenie że różnice między oba stronami, wynikają ze zmian wprowadzonych bezpośrednio na plikach szablonu, a nie w ustawieniach WP. Więc spróbuj j jeszcze raz skopiować szablon z pierwotnej strony.
btw. na nowej stronie, tzn. polmotor.sarakozinska.com, musisz w tabeli _options znaleźć stary adres strony/bloga, i zmienić go na nowy, inaczej tylko strona główna będzie Ci poprawnie działać, oraz do wp-admina się nie dostaniesz - bo wszystko będzie Cie przekierowywało na starą stronę, polmotor.pl. |
|
|
|
14.3.2010 - 12:26
|
|
|
Szablon jest zywcem przerzniety z tamego serwera. Jesli wpisze zeby korzystalo z tamtej bazy danych, to wyswietla strone prawidlowo - nie wiem czemu sa takie różnice...
|
|
|
|
14.3.2010 - 13:52
|
|
|
juz wiem: roznica home.pl a nazwa.pl - jak przerzucam sql na home to wyswietla mi prawidlowo.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| : 9 02 12 - 08:51 |