( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
17.3.2010 - 13:53
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 100 Nr: 7 930 |
Witam,
Chce przeniesc swoja strone z http://kupasmiechu.ovh.org na http://kupa-smiechu.cba.pl Na ovh skopiowalem cala zawartosc ftp, ktora wlasnie wgrywam na serwer cba, a nastepnie zrobilem eksport bazy mysql za pomoca phpmyadmin do pliku kupasmiechu.sql Teraz zalogowalem sie do panelu cba, stworzylem tam baze mysql kupa_smiechu_cba_pl zalogowalem sie przez phpMyAdmin i probowalem zrobic import tegoz wlasnie pliku kupasmiechu.sql Ale wyskakuej blad: CYTAT Błąd Zapytanie SQL: -- -- Baza danych: `kupasmiechu` -- CREATE DATABASE `kupasmiechu` DEFAULT CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_swedish_ci; MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja #1044 - Access denied for user 'kupasmiechu'@'%' to database 'kupasmiechu' Ktos moze cos podpowiedziec ? -------------------- |
|
|
|
17.3.2010 - 14:59
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 252 Nr: 5 919 |
Wyeksportuj i zaimportuj, same tabele z bazy, a nie całą bazę.
|
|
|
|
17.3.2010 - 16:24
|
|
|
z 14 tabel zaladowal tylko 4 - wyglada ze problem jest w ilosci komentarzy mam 1800 komentarzy spamu bo wylaczyl sie akismet. Czy da sie jakos hurtem usunac wszystkie komentarze ? Potrzebuje to zrobic zanim zrobie ponowny eksport tabel do pliku sql.
-------------------- |
|
|
|
17.3.2010 - 17:26
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 252 Nr: 5 919 |
Opcja czyszczenie tabeli w phpmyadminie.
|
|
|
|
17.3.2010 - 18:22
|
|
|
ok udalo sie.
nowy adres http://kupa-smiechu.cba.pl Powiedzcie mi jeszcze tylko - przy darmowym hostingu jak kliknie sie np zakladke 'o stronie' to te olbrzymie banery cba.pl sa nieuniknione i nie da sie tego pozbyc ? edit: banery jakos zniknely - pojawia sie tylko reklama google na gorze, ktora rozbija mi logo - rozumiem ,ze na darmowym cba nie da sie tego wywalic/przemiescic ? I jest jeszcze blad ktory wyskakuje podczas aktualizacji wtyczek: CYTAT Pobieranie aktualizacji z http://downloads.wordpress.org/plugin/all-...ne-seo-pack.zip. Rozpakowywanie aktualizacji. Warning: tmpfile() has been disabled for security reasons in /var/www/virtual/kupa-smiechu.cba.pl/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 118 Nie można było skopiować pliku /wp-content/upgrade/all-in-one-seo-pack.tmp/all-in-one-seo-pack/all_in_one_seo_pack-bg_BG.mo Macie pomysl jak to rozwiazac ? Ten post edytował dczepiel 17.3.2010 - 19:02 -------------------- |
|
|
|
17.3.2010 - 21:09
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redaktor Naczelny Postów: 1 177 Nr: 425 |
Większość Twoich problemów rozwiązuje kwota kilkudziesięciu złotych rocznie wydana ma średniej jakości hosting.
-------------------- |
|
|
|
17.3.2010 - 21:39
|
|
|
To pozwole sobie tutaj kontynuowac rozwazania.
Czy jesli kupie sobie hosting, np. na zachwalanym przez amistad18 lh.pl - to czy jest szansa, zebym tam zainstalowal np 3 blogi? Rozumiem, ze musze do tego miec 3 bazy mysql itd. a wiec pewnie za te kilkadziesiat zlotych rocznie (najtansza opcja) nie bedzie hostingu, ktory by to oferowal? Czy rozwiazaniem moich problemow bylby Wordpress MU? Nie ukrywam, ze troche z Wordpressem juz obcuje, ale o wersji MU nie mam zielonego pojecia poza tym, ze umozliwia wielu userow i wiele blogow - chcialbym stworzyc 3 strony - cos wlasnego (bzdury rozne moje) , cos tematycznego oraz strona gdzie uzytkownicy zalogowani (nei tylko ja, admin) pisaliby posty i toczylyby sie dyskusje. Czy potrzebuje do tego 3 osobnych hostingow czy moze na jednym koncie takiego lh daloby sie cos takiego poprowadzic? Nie ukrywam, ze chcialbym tez sprobowac sprawic, by te strony zaczely generowac jakies zyski poprzez reklamy (sprobowac, jak nie wyjdzie to OK) Bede wdzieczny za Wasza opinie w tej konkretnej sytuacji, -------------------- |
|
|
|
17.3.2010 - 23:07
|
|
Na lh.pl, przy najtańszej opcji, zainstalujesz i 100 blogów. Ważne jest jak często będą odwiedzane, oraz jak je zawalisz, o limity transferu bym się nie martwił, co najwyżej obciążenie procesora, aczkolwiek ja nigdy nawet upomnienia nie dostałem, a mam tam kilka WP, For i inne drobniejsze rzeczy ...
|
|
|
|
![]() ![]() |
| : 9 02 12 - 08:26 |