( Zaloguj | Zarejestruj )
Wszystkie tematy są moderowane. Przed ukazaniem się muszą być zaakceptowane przez Redakcję. Prosimy nie wysyłać wielokrotnie tego samego wpisu.
![]() ![]() |
21.6.2010 - 09:19
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 295 Nr: 7 102 |
Witajcie,
chciałbym się od was dowiedzieć w jaki sposób przenosiliście lub przenosicie swoje blogi? Czy najpierw wyłączacie wszystkie wtyczki? Czy lepiej zainstalować WP na nowym serwerze, a później wgrać plik importu czy w sposób tradycyjny przenieść bazę oraz pliki? Z góry dziękuje za odpowiedz. -------------------- |
|
|
|
22.6.2010 - 09:38
|
|
Odpowie ktoś z panów lub pań?
-------------------- |
|
|
|
22.6.2010 - 10:10
|
|
![]() Wu-Pe-Chi Master ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 1 063 Nr: 3 158 |
Nigdy nic nie wyłączałem - po prostu najpierw na serwerze lądowały wszystkie pliki (najpierw skopiowane na dysk twardy, potem na nowy serwer), łącznie z plikiem konfiguracyjnym. Potem robiłem export/import bazy danych na nowy serwer, ew. podmieniałem dane do bazy w wp-config, a potem przepinałem domenę. I ta metoda mnie nigdy nie zawiodła.
-------------------- |
|
|
|
22.6.2010 - 10:20
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redaktor Naczelny Postów: 1 177 Nr: 425 |
Kombinujecie towarzyszu
1. Najpierw robię eksport danych do xml'a (w zestawie). 2. Potem stawiam nowego bloga z dodatkami wymaganymi. 3. Potem importuję xml'a. Na wszelki wypadek zabieram katalog z mediami z lokalizacji źródłowej (zdjęcia, filmy, inne pliki) na bok i dogrywam do docelowej zważając na prawa (o ile nie zmienił się adres bloga). Oczywiście gimnastyka z robieniem SQL'i i importem via phpMyAdmin'a czy z linii poleceń także działa. Ale to mimo wszystko gimnastyka. -------------------- |
|
|
|
22.6.2010 - 10:46
|
|
![]() Wu-Pe-Chi Master ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 1 063 Nr: 3 158 |
Przy moich modyfikacjach raczej zwykły XML by nie wystarczył
-------------------- |
|
|
|
23.6.2010 - 12:18
|
|
Właśnie się zastanawiałem co jest lepsze, tym razem wybiorę tradycyjną metodę. Mam sporo wtyczek powłączanych itd.
Wydaje mi się, że w moim przypadku tradycyjny import i skopiowanie plików jest lepszym rozwiązaniem. Dzięki za odpowiedzi -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 8 02 12 - 10:36 |