WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

Reply to this topicStart new topic
> Problem ze wstawieniem zdjęcia do nowego wpisu
radojunior
post 05.9.2007 - 18:28
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 2 975

Witam!

Na samym początku jako nowicjusz zarówno na forum, jak i z samym Word Press'em chciałbym powitać forumowiczów!

Mam problem polegający na wyświetlaniu takiego błędu:

Plik wysłany na serwer nie może być przeniesiony do /srv/www/vhosts/beskidtrek.pl/httpdocs/wp-content.
zdjęcie przedstawiające logo WordPress
105

Na razie mój blog jest w fazie nie tyle powstawania, co nauki i testów, znajduje się pod adresem beskidtrek.pl

Bład wyskakuje mi w sytuacji, gdy do nowo pisanego postu chcę załadować z komputera zdjęcie. Wskaże katalog, z którego zdjęcie ma być załadowane, potem się ładuje, i w momencie, gdy ma mi się pokazać okienko z wyborem wyświetlania w poście (czy miniaturka i czy ma się odnosić do pliku lub strony - wiadomo o co chodzi) pokazuje mi się ten w/w błąd.

A i jeszcze dodam, iż na serwerach superhost.pl nic takiego się nie działo, po kilku dniach przeniosłem się na serwery netarteria.pl i na starej domenie działo, a na nowej domenie i na nowej instalacji też nie...

Z góry dziękuję za pomoc!
Go to the top of the page

+Quote Post
b4it
post 05.9.2007 - 19:55
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 60

Zapewne źle ustawiony CHMOD. Ustaw 777 na folder w którym mają być zdjęcia (defaultowo /wp-content/upload/).

--------------------
b4it's log

4Avatars v0.2
Nie jestem darmowym, prywatnym pomocnikiem!

+Quote Post
radojunior
post 05.9.2007 - 21:05
Post #3

aktywność:
*

Hej!

b4it dzięki wielkie z odpowiedź! Zrobiłem tak jak poradziłeś i pojawił się taki błąd:

Nie można utworzyć katalogu /srv/www/vhosts/beskidtrek.pl/httpdocs/777/2007/09. Czy nadrzędny katalog ma prawa do zapisu przez serwer?
Powrót do wysyłania plików

A jak zmieniłem na wp-content/777, to błąd był identyczny:

Nie można utworzyć katalogu /srv/www/vhosts/beskidtrek.pl/httpdocs/wp-content/777/2007/09. Czy nadrzędny katalog ma prawa do zapisu przez serwer?
Powrót do wysyłania plików

Czy to jest normalne?
A może to wina złej konfiguracji serwera lub w ogóle źle dobrany hosting?

Z góry dzięki!

+Quote Post
b4it
post 05.9.2007 - 21:27
Post #4

aktywność:

Nr: 60

ohmy.gif 777 to miał być CHMOD a nie folder.
Dokładniej: Ustaw CHMOD 777 na folder w którym mają być zdjęcia (defaultowo /wp-content/uploads/).

--------------------
b4it's log

4Avatars v0.2
Nie jestem darmowym, prywatnym pomocnikiem!

+Quote Post
radojunior
post 05.9.2007 - 21:52
Post #5

aktywność:
*

Dzięki b4it!!!

Wybacz za tak naganną pomyłkę, ale "siedzę" w tej dziedzinie internetu dopiero od 2 dni... Teraz działa!

Dzięki wielkie!
Pozdrawiam

+Quote Post
mkmkk
post 20.12.2007 - 17:10
Post #6

aktywność:
*

Nr: 3 454

Dopiszę się do tematu - zainstalowałem niedawno wordpress, ale, niestety, nie działa mi wysyłanie obrazków na serwer. CHMOD (wp-content/uploads) zmieniłem na 777. Testowałem różne pliki, ale ciągle pokazuje się komunikat: Zapis pliku na dysk nie powiódł się. Szukałem rozwiązania, ale wszędzie jest mowa o właściwym ustawieniu CHMOD, a u mnie problem leży gdzie indziej i nie mam już zielonego pojęcia gdzie.
Może ktoś bardziej doświadczony będzie mieć jakieś sugestie...?

+Quote Post
Kasia79
post 20.12.2007 - 21:47
Post #7

aktywność:

Nr: 2 641

Sprawdź jak masz ustawiony Safe Mode na serwerze. Zdarza się, że upload zdjęć nie działa przy ON.

Kasia

--------------------
Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.

+Quote Post
mkmkk
post 20.12.2007 - 23:07
Post #8

aktywność:
*

Nr: 3 454

CYTAT(Kasia79 @ 20.12.2007 - 21:47) *
Sprawdź jak masz ustawiony Safe Mode na serwerze. Zdarza się, że upload zdjęć nie działa przy ON.

Kasia

Dziękuję za sugestię - ale niestety safe mode jest ustawiony na off, a mimo to nadal upload nie działa.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 21 11 08 - 02:20
Polski Blogger | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów