Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
20.5.2008 - 12:01
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 11 Nr: 4 090 |
Witam
Dopiero raczkuję w dziedzinie WP. Niedawno postawiłem swój pierwszy blog www.na-wesele.com. Wszystko wydawało się piękne dopóki nie sprawdziłem w gogle site:/ Okazało się, że po kliknięciu w tagi pod tekstem wyświetlają się błędy bazy danych (jak np: TUTAJ). Nie wiem czemu tak się dzieje i jak to naprawić. Używam dwóch wtyczek, ale jedna jest podzielona na 3: Category Tagging 2.4 oraz Ultimate Tag Warrior 1.3 Legacy Ultimate Tag Warrior pi/bugfix 1 Ultimate Tag Warrior: Tag Archive 1.0 Drugi problem to natomiast polskie znaki w tagach. Jak zrobić by nie wyświetlały się krzaczki? Z góry dziękuję za wszystkie sugestie pozdrawiam -------------------- Wiem, gdzie można dobrze zarobić. Wykorzystaj potencjał zarobkowy swojego bloga.
O tym jak ja zarabiam na swoich napisałem tutaj. |
|
|
|
20.5.2008 - 14:41
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 395 Nr: 3 158 |
A nie prościej przerzucić się na standardowe tagi w Wordpressie?
Krzaki mogą się pojawiać w wyniku błędnego kodowania - sprawdź czy bazę, wordpressa i wtyczkę tagów masz ustawione na utf-8. -------------------- Jestem studentem, jeśli pomogłem, Ty pomóż mi:
![]() |
|
|
|
20.5.2008 - 15:21
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 11 Nr: 4 090 |
A nie prościej przerzucić się na standardowe tagi w Wordpressie? a będzie to taki sam efekt? hmmm tak jak mówiłem, nie znam się, stawiałem tego wp z jakimś poradnikiem, niestety nie piszą tam nic o taki problemie jak u mnie. Jak zrobić to ze zwykłymi tagami? Co najgorsze nie mogę wyłączyć wtyczki UTW bo w ogóle nie odpala się mój wordpess jak jest wyłączona;/ Krzaki mogą się pojawiać w wyniku błędnego kodowania - sprawdź czy bazę, wordpressa i wtyczkę tagów masz ustawione na utf-8. Zaraz sprawdzę wtyczkę, bo wszystko inne ma dobre kodowanie, Ciekawe czy we wtyczce istnieje opcja zmiany kodowania. [edyta] właśnie doczytałem się, ze to coś z plikiem .htaccess TUTAj jest instrukcja, ale nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. Moja znajomość angielskiego jak widać zawodzi a z plikiem htaccess nigdy nic nie robiłem i nie wiem jak się zabrać Ten post edytował emks 20.5.2008 - 15:30 -------------------- Wiem, gdzie można dobrze zarobić. Wykorzystaj potencjał zarobkowy swojego bloga.
O tym jak ja zarabiam na swoich napisałem tutaj. |
|
|
|
24.5.2008 - 17:27
|
|
![]() aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 13 Nr: 4 048 |
Nie wiem czy już sobie z tym poradziłeś, ale u mnie wszystko na twojej stronie działa bezproblemowo. Po kliknięciu w tag pojawiają się wpisy z nim zwiazane i tagi mają polskie znaki.
-------------------- Mój blog: http://blog.goro85.pl/
Moje fotki: http://foto.goro85.pl/ |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4 12 08 - 18:12 |