Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
26.8.2008 - 11:15
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 4 560 |
Witam,
Mam mały problem z tzw. sidebarem (szare menu po prawej stronie) w swoim wordpress'ie. Mianowicie, chciałby dostosować jego zawartość na wszystkich podstronach. Jak pewnie zauważyliście są 4 podstrony. Chciałbym, aby na każdej z nich wyświetlał się dowolny (lecz taki sam) tekst. Jeżeli mnie zrozumieliście to super proszę o pomoc... Jeżeli nie to pytajcie o szczegóły. -------------------- |
|
|
|
26.8.2008 - 14:47
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 218 Nr: 3 567 |
Możesz stworzyć w panelu administracyjnym nową stronkę, nazwać ją np. "sidebar" i w odpowiednim miejscu w szablonie graficznym umieścić kod PHP, który by pokazywał jej zawartość. Dzięki temu będziesz mógł zarządzać tekstem z poziomu panelu administracyjnego.
Mam nadzieję, że o to Ci właśnie chodziło -------------------- |
|
|
|
07.9.2008 - 19:33
|
|
|
Też mam nadzieje, że o to chodzi.. ale gdy stworzę nową stronę to ona pojawia się w menu (natomiast gdy stworzony dział oznaczę jako prywatny) obawiam się, że może się nie wyświetlać to co chcę.
CYTAT i w odpowiednim miejscu w szablonie graficznym umieścić kod PHP, Pytanie, w którym - jestem kompletnie zielony -------------------- |
|
|
|
07.9.2008 - 20:45
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
znacznie lepiej zastosować funkcję if is_page('x'). Rozwiązanie to było opisywane kilkanaście razy np na tym forum.
-------------------- |
|
|
|
17.9.2008 - 15:34
|
|
|
Witam,
Rzeczywiście było opisywane, lecz z przykrością muszę powiedzieć że nie działa mi to. Być może robię coś nie tak, bądź opisane jest to niewystarczająco? (edit) Aż wstyd się do tego przyznać.. ale naprawdę nie mam pojęcia jak to wykonać. Ten post edytował mario 17.9.2008 - 15:38 -------------------- |
|
|
|
28.9.2008 - 22:02
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 878 Nr: 2 641 |
Wyjaśnienia:
KOD gdy stworzę nową stronę to ona pojawia się w menu to do wp_list_pages w header.php dodaj exclude (sposób dodania wielokrotnie opisany na form) KOD i w odpowiednim miejscu w szablonie graficznym umieścić kod PHP => Pytanie, w którym - jestem kompletnie zielony a gdzie chcesz mieć ten tekst wyświetlony?jeśli w sidebar, to ani chybi będzie to plik sidebar.phpI zanim zapytasz jaki kod masz wstawić - poszukaj na forum wątku *wyświetlanie strony z konkretnym ID* czy jakoś tak Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4 12 08 - 19:37 |