( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
26.8.2010 - 11:34
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: +Bloger Postów: 25 Nr: 8 729 |
Z tego co wyczytałem w FAQ to po zapłaceniu tej kwoty możesz korzystać z wszystkich szablonów na dowolnej liczbie swoich stron, także po upływie roku od zakupu dostępu. Jedna po tym czasie tracisz możliwość pobrania nowo wydanych motywów i również tracisz dostęp do wsparcia technicznego. No, to faktycznie oferta dla hurtowników Co do tej szybkości to krążąc po internecie trafiam na opinie, że WordPress jest "ciężki" , więc nie wiem czy jakość serwera (jak ją ocenić?) czy odległość (w końcu userzy są z różnych stron świata) potrafi tę wadę zniwelować. |
|
|
|
26.8.2010 - 11:42
|
|
|
Z tego co wyczytałem w FAQ to po zapłaceniu tej kwoty możesz korzystać z wszystkich szablonów na dowolnej liczbie swoich stron, także po upływie roku od zakupu dostępu. Jedna po tym czasie tracisz możliwość pobrania nowo wydanych motywów i również tracisz dostęp do wsparcia technicznego. No, to faktycznie oferta dla hurtowników Co do tej szybkości to krążąc po internecie trafiam na opinie, że WordPress jest "ciężki" , więc nie wiem czy jakość serwera (jak ją ocenić?) czy odległość (w końcu userzy są z różnych stron świata) potrafi tę wadę zniwelować. Cały czas przeglądam te "eleganckie" themes, ale jedno mnie niepokoi (może funkcjonalność faktyczna wyjdzie dopiero po zainstalowaniu), że posty nie mają zdjęć, poza miniaturką przy tytule, która nawet się nie powiększa. Dla mnie punktem wyjścia są zdjęcia, wokół których buduje się, lub nie, słowna otoczkę. Pierwsze próby z galeriami nie były zbyt udane. Trafiłam na plugin NextGallery, bardzo zachwalany, ale albo nie pojęłam zasad, albo ich nie było, w każdym razie nie udało mi się założyć kilku galerii , dla kilku autorów , żeby w każdej galerii mogli zakładać tematyczne albumy. Wszystkie zdjęcia trafiały jakby do jednego worka. |
|
|
|
26.8.2010 - 12:28
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 85 Nr: 5 962 |
Spokojnie, to, że twórca motywów nie dodał zdjęć do artykułów to nie znaczy, że Ty nie możesz ich dać. Co to wtedy byłby za motyw? Tu jest np. obrazek: http://www.temacik.com.pl/zarabianie-na-uploadzie-plikow/
Co do wtyczki Next-Gen to nie wiem, nigdy nie wymagałem od niej takich rzeczy. I mówienie o WP, że jest ciężki to trochę nie fair. Bo oczywiście skrypt może być bardziej lekki ale wtedy nie będzie posiadał tylu funkcji. W mojej prywatnej opinii w WP stosunek ilości funkcji do obciążania serwera jest bardzo rozsądny. -------------------- |
|
|
|
26.8.2010 - 21:42
|
|
|
Z tego co wyczytałem w FAQ to po zapłaceniu tej kwoty możesz korzystać z wszystkich szablonów na dowolnej liczbie swoich stron, także po upływie roku od zakupu dostępu. Jedna po tym czasie tracisz możliwość pobrania nowo wydanych motywów i również tracisz dostęp do wsparcia technicznego. Hej, hej. Dzięki za linka do strony z poradnikiem. Korzystając z faktu, że jest tam też instalacja WP zaniechałam powtarzanie importu, który się urwał na 22 tabeli, na rzecz instalacji od zera. Jakoś przeszłam, nawet znalazłam php.ini i wymieniłam wartość error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE na taką, jaka podałeś , czyli E_ALL | E_STRICT. display_errors był na ON i define('WP_DEBUG', false); Niestety, już przy próbie logowania pojawił się Warning: Cannot modify header information . Uzupełniłam wskazany plik wp-login.php tymi czarodziejskimi ob_start(); i ob_end_flush(); ale to akcja jednorazowego użytku, za chwilę był komunikat kierujący do innego pliku pluggable.php Widocznie , jak sugerowałeś, mam nie tak jak trzeba zainstalowanego Xampp'a ale na reinstalację się nie odważę. Trudno. Muszę innej drogi poszukać . W każdym razie dziękuję za wskazówki. Pozdrawiam. |
|
|
|
26.8.2010 - 22:03
|
|
|
Dziękuję za sugestię serwera , wyślę zapytanie czy tego typu strona ma szansę tam działać normalnie. Nie trać czasu, Twoja strona w porównaniu do stron które ja tam stawiałem klientom, wygląda jak uboga wizytówka. Zarejestruj się, przenoś FTP'a, bazę - i testuj, masz na to bodajże 14 dni ... jak się efekty spodobają, to i domenę przenieś na tamten serwer. ( w razie czego jak nie jesteś zdecydowana, to się odezwij na priv, a udostępnię Ci do testów swój serwer w lh.pl ) I co do obciążeń skryptów - kij im w oko. Taki hostingi są najgorsze, bo zamiast oni zoptymalizować i skonfigurować serwer, zwalają winę na klienta. Firma lh.pl to chyba jedno osobowa firma, plus programista, plus może jakieś ze dwie osoby do obsługi technicznej ( mail, tel ), więc właściciel tej firmy zabiega o klienta, zadowolonego klienta, monopoliści mają inaczej. Sam właśnie tam mam pewien autorski systemik, pisany jakiś czas temu, strukturalnie, i co prawda wielkościowo WordPressowi do pięt nie dorasta, ale myślę że w ilości zapytań do bazy jest odwrotnie, bo w ogóle nie jest pisany optymalnie ... oczywiście nie mam z nim żadnego problemu, na localhoście jedynie trochę dłużej myśli. To tak po krótce, później jak usiądę na dłużej to w całości przeczytam Twoją wypowiedź, bo widzę że nie owijasz w bawełnę i w porównaniu do innych profesjonalniej podchodzisz do otrzymanej tu pomocy, co bardzo mnie cieszy Hej, hej jak widać nadal tracę czas Chciałam się okopać na lokalnym serwerze, żeby przyjrzeć się rożnym szablonom i zdecydować, co ma być załadowane na ten czy inny serwer. Szablon, który przerabiałam (z trudem) już oryginału nie przypomina, a i tak daleki od ideału. Eksperymentowanie na zainstalowanej w sieci wersji skończyło się przyblokowaniem serwera i bez wgrania kopii wyjścia nie było. Zastanawiam się czy można drugą instalację WP dodać na serwer do testowania szablonów? Dobrze, że pozwalają testować działanie aplikacji przed podpisaniem umowy, jak wspomniałeś, ale nie ma większego sensu testowanie przypadkowego szablonu na kilku postach. Na mzhost też było spokojnie do dnia, kiedy dodałam trochę na wyrost kategorii, Od razu przysłali list z ostrzeżeniem, że 25% mocy serwera zużyłam. Przy dodawaniu kategorii????????????????? Wyobrażam sobie, jakby się procesor zagotował gdybym jakieś poważniejsze działania planowała... Trudno mi to zrozumieć. Nie wiem na czym polegają scenariusze testowania serwerów. Chyba z poziomu potencjalnego klienta nie ma takich. Dlatego ludzie bazują głownie na opiniach przeczytanych w internecie. Tymczasem, bardzo dziękuję za pomoc. Pewnie wrócę do tematu, jak będę wiedziała, jaki szablon wybrać. Pozdrawiam wieczornie. |
|
|
|
26.8.2010 - 22:04
|
|
Kurcze, Ty masz coś pecha
A może jak przywrócisz do E_ALL & ~E_NOTICE to bedzie dobrze? Wiesz... mogłem coś namieszać. Po zmianie zrestartuj serwer. -------------------- |
|
|
|
26.8.2010 - 22:14
|
|
|
Kurcze, Ty masz coś pecha A może jak przywrócisz do E_ALL & ~E_NOTICE to bedzie dobrze? Wiesz... mogłem coś namieszać. Po zmianie zrestartuj serwer. A czy jest możliwe, że nie te php.ini modyfikowałam? Bo oprócz sugerowanego na C:/Windows mam jeszcze w 4 lokalizacjach ... |
|
|
|
26.8.2010 - 22:17
|
|
|
Kurcze, Ty masz coś pecha A może jak przywrócisz do E_ALL & ~E_NOTICE to bedzie dobrze? Wiesz... mogłem coś namieszać. Po zmianie zrestartuj serwer. A czy jest możliwe, że nie te php.ini modyfikowałam? Bo oprócz sugerowanego na C:/Windows mam jeszcze w 4 lokalizacjach ... 1) windows\system32 2) xampp\php 3) xampp\apache\bin 4) xampp\php\php4 |
|
|
|
26.8.2010 - 22:38
|
|
Szczerze nie mam pojęcia. Nie znam się na konfiguracji serwerów.
Ale słuchaj, Ty najpierw podmieniłaś zmienną a potem zainstalowałaś WP? Bo zapytałem znajomego i przestaw zmienną na E_ALL & ~E_NOTICE z powrotem czyli tak jak było domyślnie, trochę namieszałem. Przepraszam :/ Po za tym nie wiem ale chyba nie masz aktualnej wersji Xamppa skoro masz php4, powinno być php5, przez to WP może ci nie odpalić. Ale nie wiem, wogóle nie bardzo rozumiem czemu próbujesz postawić WP na własnym dysku skoro możesz go od razu stawiać na innym hostingu. Ten post edytował Elektryk 26.8.2010 - 22:56 -------------------- |
|
|
|
27.8.2010 - 00:08
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 252 Nr: 5 919 |
Zainstaluj WebServer'a, na nim nie mam żadnych problemów z WP.
Testowanie serwera - instalujesz/przenosisz WP, i patrzysz czy działa, oraz jak działa. Nic więcej Ci nie potrzeba. |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 8 02 12 - 10:23 |