Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
20.6.2007 - 09:18
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 9 Nr: 2 659 |
Witam,
Mam taki pewnie dość banalny problem i mam nadzieje że mi ktoś podpoowie Jak ustawiam ten plik wp-config to : define('DB_NAME', ' WIADOMO '); define('DB_USER', ' TU MOJ LOGIN '); define('DB_PASSWORD', ' A TU MOJE HASLO ') ... natomiast pojęcia niemam co wpisać w tych 3 ostatnich czyli: define('DB_HOST', 'localhost'); define('DB_CHARSET', 'utf8'); define('DB_COLLATE', ''); Utf8 to chyba kodowania to może tak zostać ( tak myśle ) ale skąd mam zaczerpnąć informacji jaki jest mój host i COLLATE ? ;/ Poza tym chmod należy ustawić na 644? Bo tak mam... Z góry dzięki, Pozdrawiam |
|
|
|
20.6.2007 - 19:25
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 467 Nr: 1 |
KOD define('DB_HOST', 'localhost'); // 99% chance you won't need to change this value define('DB_CHARSET', 'utf8'); define('DB_COLLATE', ''); Nic tu nie zmieniasz. -------------------- |
|
|
|
12.9.2007 - 08:15
|
|
|
Witam,
Po pewnym czasie znów zawziełem się za instalacje wordpressa na moim serwerze. Znów pojawiają się problemy :/ Niby robie wszystko jak powinno być... ale nadal wyskakuje mi komunikat że jest gdzieś błąd w nazwie użytkownika haśle albo hoście :/ Może mój host jest inny niż localhost? jak to moge sprawdzić . . . . . ? Jakie mogą być inne przyczyny nie działania ? Pozdrawiam, gg 7441648 |
|
|
|
12.9.2007 - 09:08
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 467 Nr: 1 |
Zobacz w panelu konta lub spytaj swojego hosta. Być może do nazwy bazy lub użytkownika dodawany jest jakiś prefix/sufix z automatu. Słowem sprawdź dokładnie dane bazy bo nikt za Ciebie tego nie zrobi.
-------------------- |
|
|
|
12.9.2007 - 11:50
|
|
|
Witam ponownie,
Już mi działa. Wystarczyło podać numer IP zamiast nazwy hosta Teraz mam dwa inne pytanie: 1. W jakich plikach mogę dodać swoje kody html żeby umieścić jakąś grafikę? Np. pod search? lub pod kategoriami? 2. Jak zamienić linki żeby nie nazywały się www.mojadomena.pl/wordpress/cat.1.php tylko normalnie tzn. www.mojadomena.pl/wordpress/konta-bankowe.php ??? to bardzo ważne Dziękuje |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21 11 08 - 01:58 |