Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
20.9.2008 - 21:53
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 4 Nr: 4 688 |
Witam,
mam witrynę działającą na wordpressie 2.6.2. Chodzi o następujący problem z wyświetlaniem streszczeń wpisów: 1. W panelu adm mam ustawioną opcję "wyświetlaj streszczenie" 2.W plikach theme'a (revolution theme) mam funkcję the_content__("Czytaj całość") 3. Po wstawieniu we wpisie taga <!--more--> i po wejściu w archiwum kategorii nie wyświetla się link "Czytaj całość" przy skrócie wpisu. Wyświetla się natomiast w postaci zwykłego tekstu coś takiego: [...]. Jednak co ileś wpisów wyświetla się również - w postaci zwykłego tekstu,nie hiperłącza,napis: Czytaj całość. [...] pojawia się w innym miejscu niż tag <!--more--> - wordpress jakby sam ucinał wpis po określonej ilości wyrazów. Ignoruje <!--more-->. Czy ktoś wie gdzie leży problem? Szukałem sieci i nie znalazłem do tej pory rozwiązania. Zainstalowałem też wtyczkę Advanced Excerpt, skonfigurowałem, ale żadnej reakcji. Będę wdzięczny za wszelką pomoc bo to dosyć upierdliwy problem i nieładnie wygląda na stronce. Pozdrawiam. |
|
|
|
25.9.2008 - 12:16
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 354 Nr: 2 655 |
możesz dać linka do strony?
najlepiej w miejsce gdzie ten 'more' nie działa poprawnie -------------------- masz problem z "Warning: Cannot modify header information - headers already sent by" ?? W 99.9% przypadków chodzi o BOM. Więcej --> http://www.wordpress.org.pl/bl%B1d-pod-cza...acji-t4763.html albo http://www.wordpress.org.pl/search/
|
|
|
|
26.9.2008 - 20:14
|
|
|
możesz dać linka do strony? najlepiej w miejsce gdzie ten 'more' nie działa poprawnie jasne. na przykład na tej stronie: http://www.ujescisko.com/category/wiadomosci/ Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
|
12.10.2008 - 08:19
|
|
|
Znalazłem rozwiązanie
zamiast funkcji the_content(__('(Czytaj całość...)')) użyłem w plikach theme'a funkcji the_content_limit(100, "Czytaj całość") gdzie 100 określa liczbę znaków, po której pojawia się link "Czytaj całość". Theme: revolution news 3.0. Z tą zmianą działa jak należy. |
|
|
|
11.11.2008 - 14:28
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 4 Nr: 4 800 |
Jaki plugin masz zainstalowany? Bo mi po odwołaniu się do the_content_limit wyświetla: Fatal error: Call to undefined function: the_content_limit() in /homez.108/mhrxlymo/www/wp-content/themes/i3theme-1-7-grassygreen/index.php on line 23
-------------------- Kredyty samochodowe oraz wiele innych usług i produktów finansowych jak np: leasing czy lokaty. Samouczek i pozycjonowanie w praktyce dla Twojej strony i konto bankowe z dodatkowym bonusem.
|
|
|
|
11.11.2008 - 20:03
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 395 Nr: 3 158 |
To będzie zapewne funkcja wewnętrzna Revolution Theme (a rewolucja to w tematach jest).
-------------------- Jestem studentem, jeśli pomogłem, Ty pomóż mi:
![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4 12 08 - 22:05 |