Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
25.6.2008 - 17:58
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 7 Nr: 1 955 |
Witam!
Zainstalowałam najnowszy wordpress, z polskiej strony, z org, wersje Pro, Lite, standard i wszystkie mają ten sam problem. Po wrzuceniu tagu <!--more--> Wszystkie szablony rozwalają się. Dopóki wrzucam krótkie teksty nic się nie dzieje, strona wygląda ładnie. Co może być tego przyczyną i czy ktoś już się z tym spotkał? |
|
|
|
25.6.2008 - 19:01
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 395 Nr: 3 158 |
Jak się rozwalają? Przykład podaj, nie wszyscy są jasnowidzami...
-------------------- Jestem studentem, jeśli pomogłem, Ty pomóż mi:
![]() |
|
|
|
25.6.2008 - 20:06
|
|
|
Jak się rozwalają? Przykład podaj, nie wszyscy są jasnowidzami... Prawa kolumna ląduje na dole pod columną centralną, zresztą, przykład jest tutaj: Blog. Na stronie Informacje jest ok. Jeśli usunę tag <!--more--> (jedyny zresztą) z artykułu, cały układ wraca do ładu i dzieje się tak ze wszystkimi szablonami, we wszystkich najnowszych wersjach wordpressa. |
|
|
|
25.6.2008 - 21:11
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 395 Nr: 3 158 |
Wejdź do folderu stylu, otwórz plik index.php, znajdź linijkę zawierającą the_content i ją tutaj wklej.
-------------------- Jestem studentem, jeśli pomogłem, Ty pomóż mi:
![]() |
|
|
|
26.6.2008 - 08:17
|
|
|
Nie wiem który to folder
Ten post edytował galganka 26.6.2008 - 08:18 |
|
|
|
26.6.2008 - 08:24
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 354 Nr: 2 655 |
KATALOG_Z_TWOIM_BLOGIEM/wp-content/themes/KATALOG_Z_TWOIM_STYLEM
np.: wordpress/wp-content/themes/default -------------------- masz problem z "Warning: Cannot modify header information - headers already sent by" ?? W 99.9% przypadków chodzi o BOM. Więcej --> http://www.wordpress.org.pl/bl%B1d-pod-cza...acji-t4763.html albo http://www.wordpress.org.pl/search/
|
|
|
|
26.6.2008 - 08:54
|
|
|
To rozumiem, tylko napisałam już wcześniej, że to nie zależy od stylu, wszystkie szablony się rozjeżdżają, nie ma znaczenia, nawet deafult się rozjeżdża, zatem gdzieś w kodzie samego wordpressa jest błąd. Na dowód, teraz można tam zajrzeć, ustawiłam default.
Przetestowałam już wszystkie systemy wordpress, wczoraj ściągnęłam nawet wersję 2.0, ale to już była totalna porażka, bo stary system nie potrafi zaimplementować nowych szablonów. Ten post edytował galganka 26.6.2008 - 08:54 |
|
|
|
26.6.2008 - 10:31
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 878 Nr: 2 641 |
Chyba trzeba bylo zaczac od walidacji -> tutaj zobacz wyniki.
Masz dwa powazne bledy. - w pierwszym poscie brakuje tagu otwierajacego akapit - na samym koncu strony brakuje </div> zamykajacego cala strone. Przypuszczam, ze poprawienie tych bledow powinno zalatwic sprawe. Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
26.6.2008 - 11:18
|
|
|
Dziękuję za odpowiedź ale nie trzeba sprawdzać w walidatorze, żeby wiedzieć, że brakuje albo jakiegoś tagu albo zamknięcia, sęk w tym, że nie wiem właśnie w którym pliku trzeba to sprawdzić. Pozostaje mi w każdym szukać
|
|
|
|
26.6.2008 - 11:21
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 354 Nr: 2 655 |
- w pierwszym poscie brakuje tagu otwierajacego akapit index.php w katalogu szablonu a może nawet wystarczy dopisać to <p> przed treścią posta- na samym koncu strony brakuje </div> zamykajacego cala strone. plik footer.php w katalogu szablonupozdrawiam m. -------------------- masz problem z "Warning: Cannot modify header information - headers already sent by" ?? W 99.9% przypadków chodzi o BOM. Więcej --> http://www.wordpress.org.pl/bl%B1d-pod-cza...acji-t4763.html albo http://www.wordpress.org.pl/search/
|
|
|
|
26.6.2008 - 12:39
|
|
|
Wstawiłam <p> i wszystko wróciło do normy, nie ma błędu, nie ma problemu...tak by się wydawało. Otóż zawsze i wszędzie używam do tworzenia lub edycji tekstu notatnika. Niespecjalnie lubię łamanie linii przez element p i wybieram br, natomiast do wyrównywania tekstu używam tagu <div align="justify"> lub left. Przy takim tagu strona się rozwala, czy można poradzić coś na to, żebym mogła nadal w tekście używać div a nie p?
|
|
|
|
30.6.2008 - 08:10
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 878 Nr: 2 641 |
Niestety (?) przy pisaniu wpisow w WP lepiej uzywac <p>, a nie <div>.
Po pierwsze chocby dlatego, ze *normalnie* tekst sklada sie z paragrafow/akapitow a nie blokow. Po drugie templatki w WP opieraja sie na elementach blokowych - nie dorzucaj wiec nowych przy pisaniu notatki. Po trzecie - niewlasciwie zamkniety div rozwali Ci cala strone. Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4 12 08 - 22:18 |