Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
05.7.2007 - 08:18
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 46 Nr: 2 711 |
Mam taki problem. W pliku index.php wstawiam kod
CODE <?php get_archives('postbypost', 50); ?> a na stronie wyświetla mi CODE <li><?php get_archives('postbypost', 50); ?></li> Jak się pozbyć tego kropkowania <li>. Nigdzie go nie mam a tutaj się pojawia! Chciałbym aby jeden post od drugiego oddzielony był <br><br> Ten post edytował jachu 05.7.2007 - 08:19 |
|
|
|
06.7.2007 - 10:59
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 32 Nr: 2 244 |
Żeby pozbyć się "kropkowania" dopisz styl:
KOD list-style:none Fanatyk: Nie ma to jak wyczerpująca odpowiedź ;/ Powyższy kod musisz dodać do definicji elementu li lub odpowiedniej klasy (lub ID), odpowiadającej za wyświetlanie list w pliku style.css twojego szablonu.
Powód edycji: odpowiedź na "odwal się"
-------------------- ![]() |
|
|
|
07.7.2007 - 23:33
|
|
Dziękuę ślicznie za pomoc. Wasze wskazówki pozwoliły mi pozbyć się kropkowania, jednak nie wiem co mam zrobić, żeby odstęp między linkami postów był<br><br>
|
|
|
|
08.7.2007 - 16:46
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 467 Nr: 1 |
Tu wystarczy wpisać je w plik index.php zaraz pod kodem odpowiedzialnym za wyświetlanie treści
ps. nie <br><br> tylko <br /><br /> -------------------- |
|
|
|
09.7.2007 - 13:47
|
|
Nie zrozumieliśmy się.
Chodzi mi o to, że na stronie index.php dodałem następujący kod: <?php get_archives('postbypost', 50); ?> by wyświetlał ostatnich 50 postów. W praktyce wygląda to taK: <li>Temat Posta</li> <li>Temat Posta</li> Chciałem pozbyc się komendy <li> wiec w style.css dodałem komende list-style:none Okey. Pozbyłem się Teraz to wygląda tak: (akapit) Temat Posta<br> (akapit) Temat Posta Jest duzy akapit, jest on cełkiem zbędny, jak się go pozbyc??? Kolejna sprawa. Chodzi mi oto, zeby między jednym tematem a drugim była przerwa <br><br> Przykład: Temat Posta <br><br> Temat Posta <br><br> Co musze zrobic zeby zrobic większą przerwe między nimi?? Ten post edytował jachu 09.7.2007 - 13:48 |
|
|
|
09.7.2007 - 18:33
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 467 Nr: 1 |
/wp-include/general-template (od linii 299):
KOD function get_archives_link($url, $text, $format = 'html', $before = '', $after = '') { $text = wptexturize($text); $title_text = attribute_escape($text); $url = clean_url($url); if ('link' == $format) return "\t<link rel='archives' title='$title_text' href='$url' />\n"; elseif ('option' == $format) return "\t<option value='$url'>$before $text $after</option>\n"; elseif ('html' == $format) return "\t<li>$before<a href='$url' title='$title_text'>$text</a>$after</li>\n"; else // custom return "\t$before<a href='$url' title='$title_text'>$text</a>$after\n"; } Zamień na: KOD function get_archives_link($url, $text, $format = 'html', $before = '', $after = '') { $text = wptexturize($text); $title_text = attribute_escape($text); $url = clean_url($url); if ('link' == $format) return "\t<link rel='archives' title='$title_text' href='$url' />\n"; elseif ('option' == $format) return "\t<option value='$url'>$before $text $after</option>\n"; elseif ('html' == $format) return "\t$before<a href='$url' title='$title_text'>$text</a>$after\n"; else // custom return "\t$before<a href='$url' title='$title_text'>$text</a>$after\n"; } Lub sformatuj wedle gustu -------------------- |
|
|
|
09.7.2007 - 20:12
|
|
Fanatyk, ślicznie dziekuje. Wszystko działa tak jak chciałem.
|
|
|
|
09.7.2007 - 22:39
|
|
|
Nie ma sprawy - przy drzwiach wyjściowych co łaska do puszki
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7 09 08 - 00:32 |