Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
Jeśli opisujesz problem ze skórką - podaj link do downloadu - nie każdy ma tą skórkę co Ty ;)
![]() ![]() |
12.11.2007 - 19:51
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 46 Nr: 2 711 |
Opisze problem w punktach
1. Zrobiłem szablon graficzny do swojej strony. 2. Pociąłem go i dopasowałem do wordpress 3. Na moim serwerze, tzn na moim komputerze wygląda wszystko dobrze, wręcz wspaniale. 4. Po wgraniu na serwer pliki te mają inny odcień tła, w ogóle pliki te są wręcz w opłakanym stanie. Wygląda to nie estetycznie 5. Na wszystkich innych komputerach (kolegów, koleżanek, w szkole, w kafejce) wszystko wygląda ładnie i pięknie, a na moim nie. Czy ktoś wie co mogę z tym zrobić?? Korzystam z przeglądarki IE 6 oraz FIREFOX 2.0.0.4. |
|
|
|
13.11.2007 - 17:06
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 287 Nr: 60 |
Jeśli robiłeś te grafiki w Photoshopie to zamiast "Save as..." użyj "Save for Web & Devices...". Powinno pomóc.
Te złe tło jest w FF też czy tylko w IE? -------------------- |
|
|
|
15.11.2007 - 08:33
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 46 Nr: 2 711 |
W obu przeglądarkach.
Problem załatwiłem, wstawiając przezroczystość tej grafiki w formacie png (używam prgramu Jasc Paint Shop Pro). Co prawda pliki są "Cięższe" ale efekt jest taki jaki powinien być w gifie. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21 11 08 - 01:49 |