( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
02.9.2011 - 08:43
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 10 464 |
Witam
Dwa dni temu zmieniałem hosting. Przeniosłem wordpressa, wraz z forum phpbb na home.pl. Skopiowałem pliki i bazy ( mają oddzielne ). Zmieniłem wp-config i wp-phpbb by wskazywały nową bazę i nową strukturę katalogów ( wcześniej "domena/htdocs/pliki" i "domen/htdocs/forum/pliki" ). Na stronie wydaje się wszystko śmigać ( choć czasami przez moment jakby coś się sypało w bazie, jednak samo za chwilę wraca do normy ). Problem pojawia się w panelu admina. Mam informację, że jest nowa wersja wordpressa, jednakże mówi też, że mam starą wersje php, która nie obsługuje nowego wordpressa. Sprawdziłem wersje php, wrzucając plik z funkcja phpinfo do katalogu ze stroną i rzeczywiście pokazuje, starą wersję php. Tyle, że to nie jest prawdą, gdyż od konsultanta home.pl dowiedziałem się, że mają nowszą wersję php ( 5.2.4 lub 5.2.7 ). Sprawdziłem to również w panelu admina home.pl i jest to zgodne z prawdą. Poza tym na tym hostingu mam dwie inne domeny z wordpressem, którego na tym hostingu udało się zaktualizować bez problemu. Różnica jest taka, że tamte dwa były instalowane już na home.pl, nie zaś przenoszone jak ten, z którym mam problem. Podejrzewam, że wordpress zapamiętał gdzieś w jakichś plikach lub bazie info o starym serwerze i jego php. ( tylko podejrzenie ) Nie chcę go przeinstalowywać, gdyż nie znam się na wordpressie i nie wiem czy nie zepsuje to struktury strony. ( robię usługę dla znajomego stąd moja nieznajomość produktu ) Co mogę zrobić? |
|
|
|
02.9.2011 - 09:45
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 10 464 |
Problem już nieaktualny.
Samo się naprawiło i zupdatowałem do nowej wersji. Mniemam, że mogło to być związane z jakimś... nieczęściowym załapaniem dnsów. Ehhh, nie znam się tak dobrze, dlatego takie dziwne rzeczy mówię. Teraz za to są inne błędy, ale to już nie ten temat. |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 23 05 12 - 01:38 |