IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Problem z aktualizacją WP po przeniesieniu na home.pl, W panelu admina, błędnie pokazuje, że mam starą wersje php
piekielny
post 02.9.2011 - 08:43
Post #1

Grupa: Bloger

Nr: 10 464

Witam

Dwa dni temu zmieniałem hosting. Przeniosłem wordpressa, wraz z forum phpbb na home.pl.
Skopiowałem pliki i bazy ( mają oddzielne ). Zmieniłem wp-config i wp-phpbb by wskazywały nową bazę i nową strukturę katalogów ( wcześniej "domena/htdocs/pliki" i "domen/htdocs/forum/pliki" ).

Na stronie wydaje się wszystko śmigać ( choć czasami przez moment jakby coś się sypało w bazie, jednak samo za chwilę wraca do normy ).

Problem pojawia się w panelu admina. Mam informację, że jest nowa wersja wordpressa, jednakże mówi też, że mam starą wersje php, która nie obsługuje nowego wordpressa.
Sprawdziłem wersje php, wrzucając plik z funkcja phpinfo do katalogu ze stroną i rzeczywiście pokazuje, starą wersję php.
Tyle, że to nie jest prawdą, gdyż od konsultanta home.pl dowiedziałem się, że mają nowszą wersję php ( 5.2.4 lub 5.2.7 ). Sprawdziłem to również w panelu admina home.pl i jest to zgodne z prawdą. Poza tym na tym hostingu mam dwie inne domeny z wordpressem, którego na tym hostingu udało się zaktualizować bez problemu. Różnica jest taka, że tamte dwa były instalowane już na home.pl, nie zaś przenoszone jak ten, z którym mam problem.

Podejrzewam, że wordpress zapamiętał gdzieś w jakichś plikach lub bazie info o starym serwerze i jego php. ( tylko podejrzenie )
Nie chcę go przeinstalowywać, gdyż nie znam się na wordpressie i nie wiem czy nie zepsuje to struktury strony. ( robię usługę dla znajomego stąd moja nieznajomość produktu )

Co mogę zrobić?
Go to the top of the page

+Quote Post
piekielny
post 02.9.2011 - 09:45
Post #2

Grupa: Bloger

Nr: 10 464

Problem już nieaktualny.
Samo się naprawiło i zupdatowałem do nowej wersji. Mniemam, że mogło to być związane z jakimś... nieczęściowym załapaniem dnsów.
Ehhh, nie znam się tak dobrze, dlatego takie dziwne rzeczy mówię. Teraz za to są inne błędy, ale to już nie ten temat.
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 23 05 12 - 01:38