( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
29.5.2010 - 20:36
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 83 Nr: 5 325 |
Po imporcie nie mogę otworzyć żadnej z utworzonych podstron. Przy szablonie standardowym brak strony do wyświetlenia więc wnioskuję, że coś nie tak jest z linkami. Strony istnieją w panelu jednak po kliknięciu czy to podglądu czy bezpośrednio na witrynie, nie ma zawartości w postaci treści strony...
Z tego co udało mi się zdiagnozować problemem jest być może htaccess. Przy próbie zmiany permalinks na inne niż własny format, nic się nie dzieje i wraca z powrotem do "własnego formatu". Ten post edytował picasso2000 29.5.2010 - 22:15 |
|
|
|
29.5.2010 - 23:05
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redaktor Naczelny Postów: 1 177 Nr: 425 |
Gdzie dokładnie zmieniasz format linków? Step-by-step.
-------------------- |
|
|
|
30.5.2010 - 00:31
|
|
|
Już chyba znalazłem problem i na 95% odpowiada za to jakiś błąd w szablonie. Przełączyłem na standardowy szablon i linki do podstron działają poprawnie. Dziwi mnie tylko, że na localhost nie występują z tym problemy, a po wrzuceniu na serwer momentalnie wszelkie błędy kodu wyszły na jaw. Jakieś przeoczenie zapewne z mojej strony.
Problem objawia się tym, że nie mogę zmienić szablonu utworzonej strony (custom pages), zdaje się jest domyślna i mimo zmian nic się nie dzieje. Co może być przyczyną, że mimo zmiany podczas edycji utworzonej strony (tuż pod rodzicem) szablonu dla tej konkretnej strony, nie następuje żadna zmiana? To samo dzieje się na szablonie standardowym, czyli tam też mimo zmiany nic się nie dzieje, choć treść się wyświetla tak jak na localhost. Dopiero gdy utworzę nową stronę, tam zmiana jest możliwa. Odnoszę wrażenie, że import danych ze zwykłego WP do WPMU nie przebiegł poprawnie. Być może warto po prostu na nowo utworzyć strony z taką samą zawartością jak te które zostały zaimportowane, a które nie chcą działać poprawnie. Ten post edytował picasso2000 30.5.2010 - 01:24 |
|
|
|
04.6.2010 - 14:06
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redaktor Naczelny Postów: 1 177 Nr: 425 |
Przepraszam ale z uporem maniaka będę powtarzał: Poczekaj na WP 3.0. Będziesz miał wszystko w jednym i wystarczy tylko zaktualizować WP.
-------------------- |
|
|
|
04.6.2010 - 16:40
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 252 Nr: 5 919 |
Już od jakiegoś czasu jest dostępny WP 3.0. RC1 - więc niemal finalna wersja:
http://wordpress.org/development/2010/05/w...ease-candidate/ |
|
|
|
04.6.2010 - 16:45
|
|
|
Przepraszam ale z uporem maniaka będę powtarzał: Poczekaj na WP 3.0. Będziesz miał wszystko w jednym i wystarczy tylko zaktualizować WP. Tak już zdecydowałem. To najsensowniejsze i najrozsądniejsze rozwiązanie. Po prostu uważam, że WPMU sam w sobie jest dość zaniedbany ze względu na dominację i rozwój WP. Stąd WPMU był traktowany po macoszemu. Przy problemach jakie opisałem wcześniej zdecydowałem przywrócić kopie zwykłego WP i bazy danych. Już jest wersja RC 3.0 tak wkrótce zapewne będzie wersja finalna. Ten post edytował picasso2000 04.6.2010 - 16:46 |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 9 02 12 - 05:08 |