IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Problem z Aktualizacją WP na serwerze OVH
tinnka
post 20.3.2010 - 15:33
Post #1

Grupa: Bloger

Nr: 8 028

Witam serdecznie na forum!
Przygodę z WordPressem zaczęłam z półtora mc temu, założyłam na nim foto bloga...
Serwer mam na Ovh jest to serwer wirtualny Personal. Od samego początku mam problem z aktualizacją nie mogę zaktualizować do najnowszej wersji. Wczoraj chciałam doinstalować wtyczkę WP-DB-Backup Plugin do backupów, ale po instalacji nie mogłam już się zalogować na konto admina tylko wyświetlał się komunikat “Nie posiadasz wystarczających uprawnień, by wejść na tę stronę.”
Usunęłam dziś tą wtyczkę i mogę się zalogować jednak nie mam nic do robienia backupów...I ciągle mam wersję WordPress 2.9.1 oraz ciągły komunikat" Prosimy o wykonanie aktualizacji" a niżej Automatyczna aktualizacja WordPressa nie powiodła się - proszę spróbować ponownie. Mam Skórkę Pro Photo i od nich dostałam tą wiadomość żeby zainstalować WP-DB-Backup Plugin taki komunikat "ProPhoto has detected that you are not running our recommended database backup plugin. You alone are responsible for always having a recent backup of your database in case something goes wrong. The plugin we recommend makes this extremely simple and automated. Click here for instructions on how to install the plugin and remove this notice."

Teraz pytanie co robić żeby te aktualizacje się wykonywały? już było zmieniane na php na 5 i jakieś tam zabiegi na których nie bardzo się znam, z serwera mówią że to może być dlatego, że aktualizacja się za długo wykonuje. Jednak nie widzą w tym swojej winy ! Czy jest ktoś kto ma serwer na Ovh i wie jak rozwiązać ten problem? rolleyes.gif
Bardzo proszę o pomoc nie mam nikogo kto się na tym zna na tyle dobrze żeby rozwiązać ten problem...a ja to już kompletna noga w te klocki...wink.gif

Pozdrawiam Aga

Tu link do mojego bloga !
www.agnieszkagiza.pl
Go to the top of the page

+Quote Post
macio76
post 20.3.2010 - 15:47
Post #2

aktywność:

Grupa: +Bloger

Nr: 7 102

Zaktualizuj swojego bloga ręcznie poprzez wgrania nowej paczki plików. Z tego co wiem OVH zablokowało port 80 co uniemożliwia pobieranie danych do aktualizacji WordPresa'a wink.gif

--------------------

+Quote Post
amistad18
post 20.3.2010 - 22:55
Post #3

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 5 919

Oczywiście chodzi o nadpisaniem obecnych plików, nowymi plikami z najnowszej instalki. A dokładniej katalogi wp-admin, wp-includes, oraz pliki luzem, poza wp-config.php. W katalogu wp-content możesz sobie zaktualizować tłumaczenie, oraz indywidualne wtyczki.

+Quote Post
dczepiel
post 21.3.2010 - 12:44
Post #4

aktywność:

Grupa: +Bloger

Nr: 7 930

CYTAT(tinnka @ 20.3.2010 - 15:33) *
www.agnieszkagiza.pl

Świetna strona i świetne zdjęcia. Uciekaj z OVH, przy poziomie Twoich zdjęć na pewno będziesz mieć masę klientów a więc i na pewno będzie Cię stać na płatny serwer. Darmowy OVH lubi nawalić...

--------------------

+Quote Post
tinnka
post 15.4.2010 - 12:08
Post #5

Grupa: Bloger

Nr: 8 028

CYTAT(dczepiel @ 21.3.2010 - 13:44) *
CYTAT(tinnka @ 20.3.2010 - 15:33) *
www.agnieszkagiza.pl

Świetna strona i świetne zdjęcia. Uciekaj z OVH, przy poziomie Twoich zdjęć na pewno będziesz mieć masę klientów a więc i na pewno będzie Cię stać na płatny serwer. Darmowy OVH lubi nawalić...

Dziękuje Wam bardzo za odpowiedzi...Widać serwer ovh ma swoich klientów gdzieś skoro blokują porty ich odpowiedzi są tez mało pomocne bo nie mogą wejść na mojego WP żeby sprawdzić dlaczego? tak się dzieje. Googlując nie widzę żeby całą masa ludzi miała ten problem chyba że wszyscy wiedzą że z nimi nie ma co się zadawać...wink.gif
macio76 Boję się ze przeprowadzić ręczną aktualizację że wszystko mi się posypie! Czy wystarczy że cały folder www przekopiuje ftpem na kompa,a w razie czego jak nie uda mi się reczna aktualizacja wrzucę spowrotem ten stary folder i będzie to co wcześniej?

amistad18 - dzięki ale ja się kompletnie na tym nie znam. Może znajdzie się ktoś co pomoże? wink.gif Poza tym czy jest jakieś rozwiązanie na ten port 80?

dczepiel Dzięki za miłe słowa..wink.gif
Mówisz uciekaj i jak nie znajdę owiązania to na pewno to zrobię, jednak mam u nich wykupiony płatny serwer i również domenę. Dlatego szukam rozwiązania...JAk nie oni to kto? Wmier podobne parametry i nie jakoś drogo? I żeby nie było problemów z przerzuceniem wszystkiego?

Mam http://www.ovh.pl/serwer_wirtualny/hosting...b.xml?step=tech

Ten post edytował tinnka 15.4.2010 - 12:10

+Quote Post
amistad18
post 15.4.2010 - 14:51
Post #6

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 5 919

Ręczna aktualizacja WP, wygląda prawie tak samo jak jego instalacja. Przez FTP kopiujesz poszczególne katalogi i pliki z najnowszej wersji WP - tylko WAŻNE, abyś nie skopiowała i nadpisała pliku wp-config.php ( w samej instalce i tak go nie będzie ), oraz katalogu wp-content.

Później, w katalogu wp-content podmieniasz katalog languages na najnowszy, i jeżeli jakieś wtyczki wymagają uaktualnienia, to także pobierasz ich najnowszą wersję, oraz pakujesz do katalogu wp-content/plugins/ i nadpisujesz obecny katalog z ową wtyczką.

Jeżeli jednak chcesz się gdzieś przenieść, to osobiście polecam lh.pl. Tanio, dobrze, WP kocha ich serwery, i na odwrót. Jeśli chodzi o domenę, to żaden problem, albo migrujesz do lh.pl ( ale nie polecam, ovh.pl ma taniej ), albo po prostu zmieniasz DNS'y i podpinasz pod konkretny katalog na nowym serwerze ( krok po kroku albo ovh.pl albo lh.pl Ci wytłumaczą ). W przypadku migracji domeny, płacisz ileś tam za migrację, najczęściej jest to koszt za kolejny rok, czyli np. przenosząc domenę do lh.pl ( opcja bez zmiany DNS w ovh ), będziesz miała u nich domenę utrzymywaną przez obecny pozostały okres, plus dodatkowy rok, czyli tak naprawdę nic się nie traci, po prostu szybciej się płaci za przedłużenie domeny. Samo przeniesienie bloga, to skopiowanie plików, eksport bazy > wysłanie plików na nowy serwer, import bazy ... no i przekierowanie domeny, w zależności od wybranej opcji.

W ovh możesz im dać ultimatum, albo Ci odblokują port 80, albo rezygnujesz z hostingu u nich i żądasz zwrotu pieniędzy. Portu Ci zapewne nie odblokują, a kasę za niewykorzystane i opłacone miesiące, oddać muszą.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 9 02 12 - 11:28
WebFan | Wszystko co chcesz wiedzieć o e-commerce