( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
08.7.2011 - 15:43
|
|
|
aktywność: Grupa: +Bloger Postów: 23 Nr: 8 798 |
Witam,
Jest pewien problem po aktualizacji. Swoją drogą wygląd nowej wersji bardzo mi się podoba:) Problem wynika z tego, że adres url dla strony statycznej i dla kategorii jest taki sam, wiem że nie powinienem tak robić ale tak było i działało. Na stronie statycznej były linki do postów w tej kategorii. To znaczy strona statyczna miała url domena.pl/teksty i posiadała linki do postów kategorii o adresie domena.pl/teksty. Działało to tak, że wyświetlana była strona statyczna mimo tego samego url, a w tym momencie jest odwrotnie. I to jest problem bo nie wiem jak wyświetlić stronę statyczną bez zmieniania jej url'a. Gdzieś się zmieniły priorytety. |
|
|
|
10.7.2011 - 16:07
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 254 Nr: 5 919 |
Nie mam zielonego pojęcia o co Ci chodzi, podaj adres strony, i działające linki, a nie jakieś przykłady z domena.pl
|
|
|
|
11.7.2011 - 01:28
|
|
|
ok
pod tym url'em była statyczna strona: http://justin-bieber-blog.pl/teksty-piosenek/ a że tak samo jak ona nazywa się kategoria to po aktualizacji, zamiast statycznej strony wyświetlane są wpisy z całej kategorii. |
|
|
|
11.7.2011 - 05:17
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 254 Nr: 5 919 |
Niemożliwe, chyba że z jakiejś wersji 1.5 aktualizowałeś WordPress'a, inaczej WP dopisał by na końcu linka -2 ... jakie masz ustawienia bezpośrednich odnośników?
|
|
|
|
11.7.2011 - 14:36
|
|
|
Aktualizowałem z wersji 3.1
Bezpośrednie mam tak: /%category%/%postname%/ Właśnie nic nie dopisał na końcu url'a tylko jest tak że mam stronę statyczną i kategorię pod tym samym url'em. Tylko że po aktualizacji pokazuje wpisy z kategorii a wcześniej stronę statyczną. |
|
|
|
11.7.2011 - 16:05
|
|
W takim razie proponuję ręcznie aktualizować strony których linki się powtarzają, tam tuż pod tytułem można w linku na końcu dopisać -2 ... i potem jeszcze w menu czy gdzieś zmienić adresy na nowe.
|
|
|
|
11.7.2011 - 19:09
|
|
|
tak, tylko chodzi o to, że do tej strony statycznej prowadzą linki i ma już swoją pozycję w Google
szukam jakiegoś parametru który przywróci pierwszeństwo stronie statycznej nad kategorią, jak to było przed aktualizacją to że mogę zmienić url'a strony to wiem |
|
|
|
11.7.2011 - 20:50
|
|
W takim razie edytuj kategorię, bodajże jej skrócona nazwa odpowiada za linka.
|
|
|
|
13.7.2011 - 19:30
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 5 Nr: 10 154 |
Ja niestety nie pomogę, a sam mam pytanie.
Po aktualizacji pojawiła mi się biała strona z linkiem do jakiegoś tam pliku i że na linii 624 coś tam się źle zrobiło. I pytanie co teraz ? Jak mam użyć plików zapasowych ? Jak odzyskać z kopi zapasowej i wgrać aby zlikwidować błąd ? Gdyby ktoś odpisał byłoby fajnie. Dzięki |
|
|
|
13.7.2011 - 19:41
|
|
Nikt Ci nie odpisze, a jeszcze dodatkowo możesz dostać po łapach.
1. Przeczytaj regulamin. 2. Przeczytaj to i się zastosuj: http://www.wordpress.org.pl/Regulami-zakla...%29-t12470.html 3. Załóż swój własny temat, a nie śmieć w tematach innych. |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 23 05 12 - 01:32 |