Jeśli opisujesz problem z wtyczką - podaj link do downloadu - nie każdy ma tą wtyczkę.
![]() ![]() |
19.8.2007 - 18:22
|
|
![]() aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 10 Nr: 2 653 |
Witam, mam pytanie. Czy jest taka funkcja albo wtyczka która umożliwiałaby niepokazywanie postów z jednej kategorii na stronie głównej, tak aby ktoś kto chciałby przeczytac te posty musiałby otwiera daną kategorie ?
Pozdrawiam |
|
|
|
19.8.2007 - 19:48
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 65 Nr: 954 |
najlepiej to wyklucz dana kategorie w kodzie
zapodaj jaki masz kod momentalnie przypomniałem sobie tez ze możesz zastosować wtyczkę Ultimate Category Excluder i problem bedziesz mial rozwiazany. (była o tym mowa ju ż nie raz na forum Ten post edytował oloo 19.8.2007 - 19:53 |
|
|
|
19.8.2007 - 20:45
|
|
Dzięki, przeglądałem forum, ale nie napotkałem takiego tematu
PZDR |
|
|
|
19.8.2007 - 20:58
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: V.I.P. Postów: 856 Nr: 2 641 |
To polecam wrzucic do wyszukiwarki forum 'wykluczenie kategorii' lub 'category excluder'. I przejrzeć dokładnie wyniki.
Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
19.8.2007 - 21:29
|
|
Witam
Chodziło mi o coś takiego, że jak ukryje posty z danej kategorii na stronie głównej i jak otworze tę kategorię to będę w niej widział tylko wpisy z tej danej kategorii, czyli chce same wpisy o np. szydełkowaniu to klikam w kategorię Szydełkowanie i czytam wszystkie posty o szydełkowaniu Znalazłem taki temat: http://www.wordpress.org.pl/http%3A-www.wordpress.org.pl-index.phpshowtopic%3D2381andhl%3D-t2381.html zrobiłem to co napisał west28, ale nie rozumiem tego: KOD następnie należy utwprzyć stronę category-5.php na pdstawie index.php i już Mógłby ktoś to wytłumaczyc ? Pozdrawiam. |
|
|
|
19.8.2007 - 21:58
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: V.I.P. Postów: 856 Nr: 2 641 |
Stwórz plik category-x.php (np. w notatniku), gdzie x to ID kategorii szydełkowanie
Voila Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
20.8.2007 - 08:35
|
|
Witam, zrobiłem tak jak napisałaś, ale nie działa
Nie wiem czy to ważne, ale zamiast linijki: KOD <?php if ( have_posts() ) : while ( have_posts() ) : the_post(); ?> mam: KOD <?php while (have_posts()) : the_post(); ?> Co nie robię, albo robię źle ? PZDR |
|
|
|
20.8.2007 - 11:33
|
|
Good point!
Jesli Twoja strona to ta, to: W index.php masz: KOD <?php if (have_posts()) : ?> <?php while (have_posts()) : the_post(); ?> Zamień to na KOD <?php if ( have_posts() ) : while ( have_posts() ) : the_post(); ?> Poniewaz do pliku category-x.php skopiowałeś zawartośc index.php, tam tez musisz dokonać powyższej zamiany. Powodzenia i daj znac, czy działa Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
20.8.2007 - 12:02
|
|
Witam, tak to moja strona, ale nie działa
To ja może, aby było łatwiej napiszę co robię 1. W pliku index.php od mojego stylu pod linijką <?php if ( have_posts() ) : while ( have_posts() ) : the_post(); ?> wstawiam <?php if (in_category('8')) continue; ?>. 2. W pliku index.php zamieniam KOD <?php if (have_posts()) : ?> na <?php while (have_posts()) : the_post(); ?> KOD <?php if ( have_posts() ) : while ( have_posts() ) : the_post(); ?> 3. Tworzę plik category-x.php do którego wklejam całą zawartość index.php z wyjątkiem <?php if (in_category('8')) continue; ?>. 4. Uploaduje pliki na serwer. Pozdrawiam Ten post edytował Szejdi 20.8.2007 - 12:03 |
|
|
|
20.8.2007 - 12:44
|
|
No dobra, ja to zrobiłam tak:
1. w pliku index.php zamieniłam KOD <?php if (have_posts()) : ?> <?php while (have_posts()) : the_post(); ?> na KOD <?php if ( have_posts() ) : while ( have_posts() ) : the_post(); ?> 2. pod tą zmienioną linijką dodałam <?php if (in_category('8')) continue; ?> 3. skopiowłam zawartość index.php (oprócz <?php if (in_category('8')) continue; ?> ) do notatnika i zachowałam plik jako category-8.php 4. plik category-8.php wrzuciłam do folderu z itheme (tam gdzie jest style.css, index.php itd) i działa Sprawdź raz jeszcze, czy u Ciebie wyglądało to tak samo. Z własnego doświadczenie wiem, że w 90% przypadków tego typu problem to efekt jednego malutkiego błędu Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
20.8.2007 - 13:23
|
|
Witam... Heh... Zrobiłem to jeszcze raz i nic, więc zrobiłem jeszcze jeden raz powoli i jest jakiś postęp, ponieważ teraz wpisów z tej kategorii nie ma nigdzie
PZDR Ten post edytował Szejdi 20.8.2007 - 13:23 |
|
|
|
20.8.2007 - 13:47
|
|
Tak właściwie to u Ciebie ŻADNA kategoria nie działa
Kliknięcie w Sport wyświetla wszystkie posty, Software to samo itd. Używasz widgety? (tak mi to wygląda, ale wolę się upewnić ) Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
20.8.2007 - 14:00
|
|
No tak, używam
Wyłączyłem je i wszystko działa Bardzo dziękuję Kasiu A nie da się jakoś tego pogodzić, abym mógł ukrywać posty z danej kategorii na głównej stronie ? Ten post edytował Szejdi 20.8.2007 - 14:03 |
|
|
|
20.8.2007 - 18:55
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 561 Nr: 1 |
A pomyśleć że zamiast taplać się w kodzie można zainstalować odpowiednią wtyczkę
-------------------- O blogach i blogowaniu, WordPRess, SEO i startupach
Użytkowniku - zamykaj tematy, w których uzyskałeś już pomoc! |
|
|
|
20.8.2007 - 20:06
|
|
Mam tę wtyczkę i jak ją włączę, ukryję posty z danej kategorii to potem dzieje się to co napisała Kasia79 w ostatnim poście
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10 09 10 - 04:45 |