( Zaloguj | Zarejestruj )
Wszystkie tematy są moderowane. Przed ukazaniem się muszą być zaakceptowane przez Redakcję. Prosimy nie wysyłać wielokrotnie tego samego wpisu.
![]() ![]() |
12.1.2007 - 21:18
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 1 Nr: 2 125 |
Witam wszytskich!!Zapewne jak wszyscy wiedzą wtyczka lightbox sprawia ciekawy efekt, mianowicie gdy klikamy na jakiś obrazek pojawia nam sie ciekawy preloader i rozwija sie okno w którym ten obrazek sie wyświetla w pełnym wymiarze.I nasuwa sie pytanie czy np jak pocinam sobie jakiś layout ( i umieszczam w nim miniaturke obrazka) oraz koduje w html mógłbym zastosować ten efekt, na zasadzie wklejenia odpowiedniego kodu i ewentualnie edycji jakichs plików. Polegałoby to na tym, że obrazek zawierałby dwa linki jeden jako miniaturka i drugi jako fullscreen i po kliknięciu na miniaturke włączałby sie ten efekt preoladingu etc.
Jesli to możliwe to prosze o instrukcje (bardzo łopatologiczne ponieważ wogóle nie znam php a html bardzo słabo) gdzie wklejić jakiś kod (jesli to potrzebne) i ewnetualnie jakie pliki edytowac etc. Mam nadzieję, że dosadnie wytłumaczyłem mój dylemat. Z góry dziękuję i pozdrawiam. |
|
|
|
14.1.2007 - 01:01
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 7 Nr: 1 230 |
Sporządziłem kiedyś prosty tutorial. Aha, Safari to taka przeglądarka, Firefox też może być, choć, chyba, nie koloruje kodu...
-------------------- Mój WP: fotodziennik pewnej rodziny
|
|
|
|
![]() ![]() |
| : 23 05 12 - 01:07 |