IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

> UWAGA!

Wszystkie tematy są moderowane. Przed ukazaniem się muszą być zaakceptowane przez Redakcję. Prosimy nie wysyłać wielokrotnie tego samego wpisu.

Closed TopicStart new topic
> Połączenie html(php) z wtyczką lightbox, czy jest to możliwe
Buli
post 12.1.2007 - 21:18
Post #1

Grupa: Bloger

Nr: 2 125

Witam wszytskich!!Zapewne jak wszyscy wiedzą wtyczka lightbox sprawia ciekawy efekt, mianowicie gdy klikamy na jakiś obrazek pojawia nam sie ciekawy preloader i rozwija sie okno w którym ten obrazek sie wyświetla w pełnym wymiarze.I nasuwa sie pytanie czy np jak pocinam sobie jakiś layout ( i umieszczam w nim miniaturke obrazka) oraz koduje w html mógłbym zastosować ten efekt, na zasadzie wklejenia odpowiedniego kodu i ewentualnie edycji jakichs plików. Polegałoby to na tym, że obrazek zawierałby dwa linki jeden jako miniaturka i drugi jako fullscreen i po kliknięciu na miniaturke włączałby sie ten efekt preoladingu etc.
Jesli to możliwe to prosze o instrukcje (bardzo łopatologiczne ponieważ wogóle nie znam php a html bardzo słabo) gdzie wklejić jakiś kod (jesli to potrzebne) i ewnetualnie jakie pliki edytowac etc.
Mam nadzieję, że dosadnie wytłumaczyłem mój dylemat.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Go to the top of the page

+Quote Post
aldek
post 14.1.2007 - 01:01
Post #2

Grupa: Bloger

Nr: 1 230

Sporządziłem kiedyś prosty tutorial. Aha, Safari to taka przeglądarka, Firefox też może być, choć, chyba, nie koloruje kodu...

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post

Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 23 05 12 - 01:07