( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
03.5.2011 - 20:54
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 304 Nr: 7 102 |
Witajcie,
mam problem z połączeniem dwóch for stojących na phpBB3. Dokładnie chodzi mi o scalenie baz danych. Nie mogę znaleźć odpowiedniego narzędzia i nie wiem jak sobie poradzić z tym fantem. Czy ktoś z was spotkał się z podobnym problemem i potrafi pomóc? Z góry dziękuje za odpowiedz. -------------------- |
|
|
|
03.5.2011 - 20:59
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 254 Nr: 5 919 |
Kolego, pomyliłeś forum. Łączenie baz danych jest dosyć trudne, i nawet jak znalazł byś gotowy skrypt do tego, to są duże szanse że scalanie i tak nie zakończy się sukcesem.
|
|
|
|
03.5.2011 - 21:05
|
|
Nie pomyliłem forum. Spytałem się was z premedytacją. Na supporcie phpBB3 wszyscy zlewają temat.
-------------------- |
|
|
|
03.5.2011 - 22:38
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 254 Nr: 5 919 |
Nie dziwię się, gdyż to nie jest prosta sprawa, i uwierz mi, że nie chcesz się w to babrać, fora, tematy, posty, użytkownicy, wszystko ma swoje ID powiązane ze sobą, każdy temat jest powiązany do danego forum/działu oraz użytkownika, każdy post do danego użytkownika i tematu, później są załączniki też przypisywane po id do użytkowników, prywatne wiadomości, ustawienia użytkowników, i sporo sporo więcej - a Ty chcesz aby powtarzające się ID z dwóch for, połączyć w jedną bazę - czyli masakra.
Poczytaj: http://www.phpbb.com/community/viewtopic.p...5&t=1917165 Baw się na własną odpowiedzialność, zakładania kolejnych podobnych tematów Ci nie polecam, bo zostaną potraktowane tak samo jak na supporcie phpbb3 |
|
|
|
04.5.2011 - 09:40
|
|
Korzystałem już z tego skryptu, który mi wysłałeś jednak nie wszystko działa poprawnie. Szkoda bo zależy mi na połączaniu tych baz danych.
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 23 05 12 - 01:07 |