( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
24.3.2011 - 16:19
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 304 Nr: 7 102 |
Witam,
dzisiaj, gdy wszedłem na swoją stronę zostałem od razu przekierowany na witrynę "Reklamojad". Po szybkim zerknięciu w kod źródłowy zorientowałem się, że w pliku index.php WordPressa mam umieszczoną ramkę iFrame, która jest odpowiedzialna za to przekierowanie. Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób ona się tam znalazła. Szczerze mówiąc to jestem zaniepokojony tą sytuacją, więc proszę o szybką odpowiedz. -------------------- |
|
|
|
24.3.2011 - 16:35
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 376 Nr: 5 123 |
- jakas wtyczka lub skorka zostala przez kogos specjalnie przygotowana tak by zaszkodzic
- ktos wykorzystal jakis wykryty blad w wordpressie lub jednej z jego wtyczek. jesli masz jednak wszystko up-to-date mozesz ten myslinik zignorowac -------------------- pozdrawiam, Konrad Karpieszuk
## WTYCZKA WORDPRESS - SKLEP INTERNETOWY ## p.s. zleceń odnośnie Wordpressa szukajcie na http://wpzlecenia.pl |
|
|
|
24.3.2011 - 16:40
|
|
W zasadzie to ostatnio nic nowego nie instalowałem na blogu od kilku dobrych miesięcy. Jedyną nieaktualną rzeczą u mnie jest WP, którego nie zaktualizowałem do najnowszej wersji z powody braku kompatybilności z niektórymi wtyczkami. Jednak jest to edycja zaledwie o jedno wydanie starsza, czyli ostatnia z 3.0.x.
A czy TC może maczać w tym palce? -------------------- |
|
|
|
24.3.2011 - 18:04
|
|
Dostałem przed chwilą logi FTP i nie ma w nich żadnego obcego IP. Wie ktoś może jak ustalić dlaczego zaistniała taka sytuacja?
-------------------- |
|
|
|
24.3.2011 - 18:10
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 376 Nr: 5 123 |
W zasadzie to ostatnio nic nowego nie instalowałem na blogu od kilku dobrych miesięcy. Jedyną nieaktualną rzeczą u mnie jest WP, którego nie zaktualizowałem do najnowszej wersji z powody braku kompatybilności z niektórymi wtyczkami. Jednak jest to edycja zaledwie o jedno wydanie starsza, czyli ostatnia z 3.0.x. nowe wydania sa wydawane dlatego, ze znaleziono w nich blad. gdy tylko zostanie znaleziony blad, script kiddies odpaalaja roboty i skanuja siec w poszukiwaniu tych, ktorzy jeszcze nie zaktualizowali do najnwoszej wersji. CYTAT A czy TC może maczać w tym palce? nie wiem co to TC. total commander? jesli tak to nadal nie wiem, nie uzywam Ten post edytował kkarpieszuk 24.3.2011 - 18:10 -------------------- pozdrawiam, Konrad Karpieszuk
## WTYCZKA WORDPRESS - SKLEP INTERNETOWY ## p.s. zleceń odnośnie Wordpressa szukajcie na http://wpzlecenia.pl |
|
|
|
24.3.2011 - 20:56
|
|
Zaktualizowałem oprogramowanie do najnowszej wersji, aby więcej nie ryzykować. Człowiek uczy się na własnych błędach
Jeśli chodzi o Total Commandera to zdarzało się, że czasem wykradał hasła do kont FTP. -------------------- |
|
|
|
25.3.2011 - 09:31
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redaktor Naczelny Postów: 1 178 Nr: 425 |
Roboty zbierające hasła z TC nie były aż tak mądre aby zmienić zawartość tylko w jednym pliku. Update WP i aktualizacja wtyczek powinny rozwiązać problem (zaniechanie TC także).
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 23 05 12 - 01:05 |