WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

Reply to this topicStart new topic
> Podsumowanie wpisów na stronie głównej., Podsumowanie wpisów na stronie głównej nie działa jak powinno.
Lathspell
post 24.8.2008 - 16:37
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 4 120

Witam!

Jestem początkującym użytkownikiem Wordpress'a i nie znam języka PHP. Próbowałem zrobić podsumowanie wpisów na stronie głównej, więc przeszukałem forum. Z tego, co się dowiedziałem, można to zrobić co najmniej na dwa sposoby:

1. używając następującego taga: <!--More--> we wpisie. Z tego co zrozumiałem, należy go dodawać ręcznie do każdego wpisu. Zawartość umieszczona za nim będzie niewidoczna.

To rozwiązanie mnie nie zadowala, gdyż chcę, aby proces tworzenia podsumowania był w pełni zautomatyzowany.

2. edytując szablon strony głównej (index.php), odnaleźć:
    CODE
    <div class="entry">
    <?php the_content('Continue Reading »'); ?>
    <?php wp_link_pages(); ?>
    <p class="post-tags">
    <?php if (function_exists('the_tags')) the_tags('Tags: ', ', ', '<br/>'); ?>
    </p>
    </div>
    i zamienić the_content na the_excerpt. Tak też zrobiłem...

Podsumowanie działa, jednak z błędem: nie wyświetlają się linki czy w ogóle formatowanie tekstu, zupełnie jak w notatniku. Tutaj znajduje się moja strona. Jeśli coś źle zrozumiałem bądź pokręciłem, przepraszam.

Ten post edytował Lathspell 24.8.2008 - 17:42

--------------------
People are able to hold onto hope, since death is that which cannot be seen...

Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 4 12 08 - 20:29
WebFan | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów