Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
Wszystkie tematy są moderowane. Przed ukazaniem się muszą być zaakceptowane przez Redakcję. Prosimy nie wysyłać wielokrotnie tego samego wpisu.
![]() ![]() |
12.7.2007 - 02:50
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 8 Nr: 2 703 |
Witam.
Z tego co wyczytałam a propo trackback i ping wiem tyle: W panelu admina musi być włączona możliwość wysyłania sygnałów i powiadamiania o trackback i ping. trackback: jeśli na czyimś blogu chcemy wpisać komentarz w polu gdzie wpisujemy swoje dane przed dodaniem komentarza wpisujemy także adres naszego bloga. Po ukazaniu się naszego wpisu każdy będzie mógł po kliknięciu na naszą nazwę przejść do naszej strony. I nie wiem jak ma wyglądać taki adres: czy należy dodac sam adres url do swojego bloga czy dopisać /trackback/ na końcu? ping: polega na dodawaniu do pisanego przez nas artykułu na własnym blogu linku z odniesieniem do artykułu na innym blogu. (mogą to być także odnośniki do wcześniej pisanych artykułów na naszym blogu).Wtedy pod artykułem do którego umieściliśmy link na własnym blogu pojawi się komentarz z odniesieniem na naszą stronę do artykułu, w którym znalazł się link. I ten link podany przez nas na naszym blogu też musi jakoś specjalnie "wyglądać"? gdzieś trzeba wpisac jakiś "ping" czy "pingback"? proszę o sprostowanie jeśli się mylę i odpowiedź na pytanie. pozdrawiam |
|
|
|
12.7.2007 - 11:20
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 469 Nr: 1 |
Adres trackback wygląda różnie na różnych systemach blogowych.
Co do zasady działania to rozumujesz poprawnie -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4 12 08 - 21:39 |