Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
Tu znajduje się lista kompatybilnych z WP 2.3 wtyczek. Zgłoszenie problemu z wtyczką nie działającą z WP 2.3 jest nagradzane ostrzeżeniem i moderacją!
Zgłaszając problem z wtyczką koniecznie podaj adres strony wtyczki (ew. do downloadu wtyczki).
![]() ![]() |
25.1.2008 - 18:12
|
|
![]() aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 7 Nr: 3 602 |
Witam.
Przeszukałem sporo stron i tematów na forum, szukałem w wyszukiwarce ale nie znalazłem niczego na ten temat. Czy jest jakaś wtyczka do WordPress pozwalająca otwierać obrazki w oknie z szarym tłem? Nie wiem zbytnio jak to nazwać, ale efekt można zobaczyć na stronie IDG, otwierając obrazek z zrzutem Firefoxa - http://www.idg.pl/ftp/mac_1735/mac.html Widziałem już na jakimś blogu WordPressa taki efekt. Pozdrawiam. Ten post edytował Navision 25.1.2008 - 18:13 -------------------- » If you want to reach something, you must stubbornly aspire to it.
» Polski Support MyBB - http://www.mybboard.pl » matc site |
|
|
|
25.1.2008 - 19:08
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 218 Nr: 3 567 |
Efekt nazywa się Lightbox i wtyczek do WordPressa powinno być całkiem sporo. Warto zainteresować się tą, która będzie wykorzystywała bibliotekę jquery ponieważ sam WP od niedawna ma ją wbudowaną (czyli nie trzeba będzie pobierać całkiem sporych plików .js).
-------------------- |
|
|
|
26.1.2008 - 15:35
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 5 Nr: 1 209 |
Jakoś dziwnie nie działa żaden Lightbox na WP 2.3 - przynajmniej u mnie. Ma ktoś jakiś pomysł?
|
|
|
|
26.1.2008 - 18:18
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 6 Nr: 3 628 |
|
|
|
|
26.1.2008 - 23:09
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 14 Nr: 3 597 |
Przeczytaj instrukcje obsługi. Musisz do linku dodać rel="lightbox"
|
|
|
|
27.1.2008 - 17:08
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 5 Nr: 1 209 |
u mnie działa, ta wersja: === Lightbox 2 === Contributors: Rupert Morris Tags: AJAX, image, lightbox, photo, picture Requires at least: 1.5 Tested up to: 2.3.1 Stable tag: 2.5.0 dzięki - spróbuję Przeczytaj instrukcje obsługi. Musisz do linku dodać rel="lightbox" tak tak - czytałem - mnie przezwycziła poprzednia wersja wtyczki po WP 2.0.1, gdzie nic nie trzeba było dopisywać i wszystko grało Ten post edytował dariot 27.1.2008 - 17:15 |
|
|
|
18.3.2008 - 19:20
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 6 Nr: 3 687 |
Witam!
Bawię się ostatnimi czasy z lightboxem, jeśli chodzi o PHP i ogólnie programowanie, to jestem bardzo początkujący. Przeszukałem całe Forum, codexa i w googlach nawet trochę poszperałem, ale nie znalazłem rozwiązania problemu... Mianowicie loghtbox jest zainstalowany prawidłowo, można klikać na zdjęcie, ładuje się ono prawidłowo. Jednak jak już okienko się pojawi, to zdjęcie jest "przesunięte", a i samo close jest jakieś takie koślawe (no i jak kliknie się na close, to nic nie działa, ale pod close już tak...). Nie mam zielonego pojęcia jaka może być tego przyczyna. Próbowałem z różnymi wersjami lightboxa i nic, różne przeróbki i różne lightboxowe wtyczki i też nic. Zawsze to samo lub nawet gorzej. Natomiast jak zrobię to za pomocą NextGen Gallery, to lightboc wychodzi też koślawy, ale jakoś bardziej w lewo. Otwierałem to na kilku przeglądarkach i na dwóch kompach i błąd jest taki sam... Problem, o którym wspominam występuje na stronie http://www.konkursfoto.beskidy.pl Próbowałem zainstalować lightboxa na innej stronie, żeby sprawdzić czy czasem z WP nie mam jakiegoś błędu i o dziwo - problem jest jeszcze inny. WP 2.2.2 na stronie http://www.beskidtrek.pl nie widzi w ogóle tych wtyczek... Najbardziej zależy mi na rozwiązaniu pierwszego "głównego" problemu. Prosiłbym o pomoc! |
|
|
|
09.4.2008 - 07:26
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 395 Nr: 3 158 |
Mam podejżenia, że problem może leżeć po stronie tematu graficznego - spróbuj go zmienić i daj znać, co się dzieje.
-------------------- Jestem studentem, jeśli pomogłem, Ty pomóż mi:
![]() |
|
|
|
09.4.2008 - 16:07
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
Spróbuj użyć slimbox lub thickbox. Jakoś mi też lightbox niekoniecznie się da okiełznać
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4 12 08 - 20:30 |