Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
Wszystkie tematy są moderowane. Przed ukazaniem się muszą być zaakceptowane przez Redakcję. Prosimy nie wysyłać wielokrotnie tego samego wpisu.
![]() ![]() |
10.8.2006 - 13:20
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 31 Nr: 474 |
Nie wiem czy dobry dział, wachałem się nad dodatkami
Przeszukałem forum i nie znalazłem nigdzie wzmianki dotyczącej ochrony adresów e-mail wyświetlanych przez WP. Jest w ogóle coś takiego? Jakiś plugin/mod/* ? Jak nie ma, to są jakieś 'ręczne' sposoby aby chociaż trochę się zabezpieczyć? Muszę mieć podane maile paru osób, a nie będę robił dla każdego z nich formularza |
|
|
|
10.8.2006 - 13:30
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 165 Nr: 179 |
Jak wyobrazasz sobie to zabezpieczenie, jego dzialanie, i jakie maile ma chronic? Te wpiosane w tresci postu/strony?
-------------------- |
|
|
|
10.8.2006 - 14:18
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
Przeczytaj na moim blogu
Rzadna wtyczka nie jest konieczna. Pozdrawiam. -------------------- |
|
|
|
10.8.2006 - 15:23
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 31 Nr: 474 |
CYTAT(MalCom @ 10.8.2006 - 14:30) Jak wyobrazasz sobie to zabezpieczenie, jego dzialanie, i jakie maile ma chronic? Te wpiosane w tresci postu/strony? Jest strona statyczna na której podane są dane kontaktowe do ~10 osób, tel, mail, ew gg. Zastanawiam się czy jest jakis sposób, żeby zabezpieczyć się przed skryptami sczytującymi maile. Nie wiem jak to miałby wyglądać, bo nie znam na tyle dobrze tego tematu. Są dla WP formularze z wyborem adresata, ale to też nie wchodzi w grę, musi być mail, i to bez ";). Wszelkie pisanie adresów w stylu nazwa.maila_usun_to@dada.pl odpada, obrazki niestety też też. |
|
|
|
10.8.2006 - 17:01
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
A kolega czytal raport przygotowany przez CERT albo cytat z tego raportu?? Zresztą nie wszyscy muszą się sugerować tym co piszą takie organizacje jak NASK czy wspomniany już CERT.
Nawiasem mówiąc stosuję ten sposób na jednej ze stron - kodowanie w ASCII i nie mam rzadnego spamu... Pozdrawiam -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4 12 08 - 19:34 |